Tips om te dansen op het Nijmeegs Boekenfeest

In het eerste weekend van de Boekenweek, op zaterdag 7 maart, vindt het Nijmeegs Boekenfeest weer plaats in De Vereeniging. Dit jaar in een nieuw jasje en met een nieuw thema: rebellen en dwarsdenkers. Voor het Nijmeegs Boekenfeest reizen verschillende schrijvers af naar Nijmegen voor interviews, lezingen en voordrachten. Maar een feest is geen feest zonder muziek. Lees hier de tips om de voeten van de vloer te krijgen!  

Joost Oomen

Schrijver, dichter en performer Joost Oomen en de garagejazzband Kruidkoek maken je in Vruchtjes Eten onderdeel van een onderzoek naar vrolijkheid. Wat is vrolijkheid precies? Wat is het belang van vrolijkheid in een wereld die steeds meer geregeerd wordt door schrikbeelden en angst? En natuurlijk de grootste vraag die in ons opkomt: waarom eigenlijk vruchtjes? Een show vol vreugde, verrassingen en vruchtjes! Dit is een productie van Explore the North. 


Joost Ommen en de garagejazzband Kruidkoek

Reve-feest met Donkey Tonk

Op een rebels literatuurfeest mag de ezel natuurlijk niet ontbreken. Donkey Tonk is een vintage dj-installatie van de hand van Jacco Mittendorff‎ a.k.a. dj Baco Pirelli, bestaande uit ezel met huifkar. In stijl van een ouderwetse schillenboer met vleugjes gypsy, Mexico en het platteland van de V.S. zorgt Donkey Tonk voor een nostalgische ambiance met bijbehorende muziek. Dit is een doorlopend programma-onderdeel.

MINKA

MINKA maakt frisse Nederlandstalige elektropop met lompe synths, lieve zang en een aan naïviteit grenzende oprechtheid - in de beste zin van het woord. Met haar hypnotiserende beats neemt ze je mee haar roze wereld in. Een ode aan de onbevangenheid en de speelsheid, door middel van scherpe teksten en o zo dansbare muziek. Hop, met die voetjes van de vloer! 


MINKA

Lenkens VS Schmerig

De een zette zijn eerste stappen als DJ in kraakpanden en bij Radio Rataplan in de roerige jaren 80. De ander groeide op in de politiek makke jaren 90 en zocht het verzet in zijn discman. Tijdens het Nijmeegs Boekenfeest zetten Lenkens VS Schmerig hun draaitafels dwars op het mengpaneel om te bewijzen dat rebels ook dansbaar kan zijn. ‘Welterusten, meneer de president’, wij gaan nog even door.

Maar er is meer!

Er staat een bomvol programma op het Nijmeegs Boekenfeest. Zie je door de bladzijden het boek niet meer? Lees dan hier onze tips! Het volledige programma en tickets zijn te vinden op nijmeegsboekenfeest.nl.

 

Het Nijmeegs Boekenfeest wordt georganiseerd door Stichting Literaire Activiteiten NijmegenDe Nieuwe Oost | WintertuinBibliotheek Gelderland ZuidStadsschouwburg en De VereenigingDekker v.d. Vegt BoekverkopersFaculteit der Letteren RUOp Ruwe Planken en Radboud Reflects.

Dit vind je misschien ook leuk