Oktober: herfstmaand

De bladeren vallen van de bomen en de kou komt het land binnen. Ga lekker naar buiten en maak een herfstwandeling door de bossen! In de stad zijn de warmste jassen weer te koop, daarna duik je een knus café in voor een warme chocomel of een bockbiertje.

Voor de herfstvakantie hebben we leuke tips met de kids of kies een leuk uitje in onze volle agenda!

De lekkerste bokbieren van Nijmegen

Het bockbier verschijnt weer op de tap! Breng een bezoekje aan brouwerij De Hemel, Café Camelot, Café de Opera, Café Jos Meesterschenkerij of een van de andere Nijmeegse cafés en proef allerlei herfstbiertjes. 

Wandelen in de bossen

Ritselende herfstbladeren onder je voeten, vallende kastanjes en gestippelde paddenstoelen langs het pad: de N70 natuurwandelroute is prachtig tijdens de herfst. Sla je sjaal nog een keer extra om en begin bij De Heksendans aan de tocht die je over 8 ‘bergen’ in de buurt van Nijmegen voert. Mooi meegenomen: de route voert langs pannenkoekenrestaurant De Duivelsberg. Loop vooral naar binnen voor een heerlijke pannenkoek met stroop, je hebt het verdiend!

Cultuur snuiven

Het culturele seizoen is weer geopend, duik het theater in! De Stadsschouwburg, LUX en de Lindenberg bieden veel mooie, ontroerende en indrukwekkende voorstellingen aan. Of ontdek de kunst en musea die Nijmegen te bieden heeft. Hier een aantal toffe culturele evenementen die deze maand op de planning staan:

  • Aaf Brandt Corstius: ga 10 oktober mee op een 'trip down memory lane' met schrijver en columnist Aaf Brandt Corstius in De Lindenberg.
  • Saskia de Coster: geen Wintertuin festival dit jaar, maar gespreid over het jaar literaire evenementen. 15 oktober is er bijvoorbeeld een diepte-interview met Saskia de Coster in de Stadsschouwburg.
  • 024Geschiedenis: dit geschiedenisweekend van 16 t/m 18 oktober heeft als thema Oost/West en wordt afgesloten met de Grote Nijmeegse Geschiedenisquiz.
  • Thijs Boontjes: op 17 oktober zingt deze Amsterdammer zijn lichtvoetige liefdesliedjes met een jaren 80 gevoel in Doornroosje.
  • Cinekid: van 17 t/m 23 oktober bekijk je in LUX de mooiste kinderfilms en kun je spelen in een gigantische multimediaspeeltuin.

Herfstkleding shoppen

Herfstkleding shoppen, dat doe je in Nijmegen. Ga eens niet voor de hoofdstraten met de grote ketens, maar slenter door straatjes zoals de Lange Hezelstraat, de Van Welderenstraat en de Bloemerstraat. Hier loop je gegarandeerd leuke conceptstores en boetiekjes tegen het lijf. Tip: neem gelijk een kijkje bij het rariteitenkabinet/winkeltje Kunstkamer Kraai (lees ook ons interview met de eigenaars)! 

Daarna lekker uit eten? Bij bijvoorbeeld Freddy's Beerkitchen, Arsenaal 1824, Foodbar MikMak, Café de Plak en Restaurant Witlof kun je heerlijk tafelen.

Uit eten - Schuif ook eens aan bij: