Juli: dit is er te doen in cultureel Nijmegen

Yes, de cultuuragenda staat weer vol! Ook deze maand kunnen staat er weer genoeg geprogrammeerd om je te inspireren, te laten ontdekken en te laten beleven. We hebben alvast de agenda's doorgespit en hebben een heel aantal tips voor je!

Muziek en concerten

4 juli - In Your Face!

Locatie: Goffert Openluchttheater, Beatheaven Music Factory en Lindenberg Aldenhof
Beatwise, De BasisDoornroosjeLindenberg en Mensen Zeggen Dingen organiseren voor de eerste keer het evenement In Your Face! Tijdens deze nieuwe happening kom je in aanraking met verschillende vormen uit de hiphop, van rap tot spoken word tot graffiti tot dans. 

7 t/m 9 juli - Cultuur op de Campus x WIEBERT

Locatie: Hubert
Cultuur op de Campus en WIEBERT organiseren niet één, niet twee, maar drie avonden boordevol cultuur. De laatste dag is voor de muziek, met Nijmeegse muzikanten Thaïti en Myra Pillar.

Hele maand - Roosje live in het park

Locatie: Goffert Openluchttheater
Om de geopende cultuursector te vieren heeft Doornroosje een speciaal programma samengesteld in het Goffertpark. De gehele zomer staan hier de meest uiteenlopende artiesten in de prachtige omgeving van het Goffertpark onder de noemer ‘Roosje live in het park’. 

Festival

17 t/m 23 juli - X Valkhof Festival

Locatie: Goffert Openluchttheater
Meerdaags, op volle capaciteit én met het vertrouwde festivalgevoel: X Valkhof Festival. Binnen deze uitzonderlijke editie brengt het Valkhof Festival alvast twee belangrijke dingen terug: een stukje Valkhof-gevoel en de eerste échte live-ervaringen. 

Hele maand: Otis X Brebl: van lockdown naar Get Down!

Locatie: Brebl
Cultuurpodium Brebl en Meneer Otis presenteren samen Otis x Brebl in Nijmegen als coronaproof alternatief voor Otis Park. Dit indoor-festival vindt de gehele maand juli plaats. Met alleen de maandagen als rustdag geniet je deze maand van 27 zomeravonden live jazz, funk en soul!

Valkhofpark

Exposities en kunst

Vanaf 16 juli - Filmwandeling in Nijmegen-West

Locatie: Nijmegen-West
In deze unieke filmwandeling, staat de veerkracht van mensen en het lef om te vernieuwen in combinatie met het koesteren van het verleden centraal. De wandeling is vanaf 16 juni, inclusief audio en films, voor iedereen gratis beschikbaar.

Hele maand - LAWINE!!!

Locatie: Museum het Valkhof
Waarom zou kunst niet grappig, spectaculair of zelfs een beetje gevaarlijk mogen zijn? In de installatie die Oscar Peters (1981) speciaal voor de trappen van Museum Het Valkhof ontwierp, zit het allemaal!

Hele maand- Donkerbeleving – met wie ga jij op blind date?

Locatie: muZIEum
Stel je ziet ineens helemaal niets meer? Welke invloed heeft dat op jou? Hoe breng jij het ervan af in de wereld van niet zien? Ontdek het zelf in het muZIEum in Nijmegen. Stap in het pikkedonker en ervaar hoe het is om blind te zijn.

Theater, dans en meer

2 & 3 juli - Pieter Derks 

Locatie: Stadsschouwburg Nijmegen
Pieter Derks speelde anderhalf jaar met Voor wat het waard is, en toen gingen de theaters dicht. Nu pakt hij de draad weer op, met een nieuwe versie van dezelfde voorstelling!

16 juli - Zing je sterk

Locatie: Concertgebouw De Vereeniging
Een programma dat ontwikkeld is door vijf zangeressen en longartsen, is dat niet uniek? Op 16 juli 2021 luidt a cappella ensemble Wishful Singing in Concertgebouw De Vereeniging de zomer in met het Zing je sterk Zomerconcert – live met publiek vanuit de zaal. 

29 juli - Open Podium

Locatie: Concertgebouw De Vereeniging
Op 29 juli is er een 'bonte avonden' in onze Concerttuin. Iedereen is welkom; theatergezelschappen, bands, cabaretiers, dichters – alles kan. Bij mooi weer is het Open Podium in de Concerttuin, op het terras van De Vereeniging, bij slecht weer verplaatst het naar binnen. 

Speciaal voor kinderen

4 juli - PNTheater, Werktuig (8+)

Locatie: De Lindenberg
Werktuig is een mysterieuze en speelse kindervoorstelling over vriendschap, fantasie, nieuwsgierigheid en verantwoordelijkheid. Geïnspireerd op het nummer What’s he building in there van Tom Waits.

11 juli - Hé, wie zit er op de wc? (2+)

Locatie: Concertgebouw De Vereeniging
Beer moet heel nodig. Hij loopt naar de wc. De deur is op slot. Wat nu? Een hilarisch klassiek concert voor peuters en kleuters vol dierenvrienden. Zing, dans en speel mee met de wachtende dieren, op de muziek van Vivaldi, Rameau en Chopin.

18 juli - pizza-avond na film Buurman & Buurman: Bakken en Grillen

LocatieLUX Nijmegen

Op zondag 18 juli organiseert LUX Nijmegen een pizza-avond voor kinderen! Na de film Buurman & Buurman: Bakken en Grillen kun je je eigen pizza maken én heerlijk opeten. 

Bekijk de volledige culturele agenda hier