Wat te doen in Nijmegen - 22 t/m 28 juni

We kunnen steeds meer. Ondertussen zijn bijna alle musea, restaurants en winkels weer open, en daarmee slaat ook de keuzestress opnieuw toe. Waar moet je deze week naartoe? Wij helpen je op weg met 5 tips!

1. Prijswinnende ijsjes bij Strik aan de Waalkade

Eigenlijk zijn we van mening dat je geen excuus nodig hebt om een ijsje te halen. Mocht je toch wat overtuiging nodig hebben, hier zijn drie redenen om deze week naar Strik te gaan voor een hoorntje met schepijs.

Nummer 1: het wordt tropisch heet. Nummer 2: Strik heeft sinds deze maand een nieuwe locatie aan de Waalkade geopend met een fijn terras en een mooi uitzicht over de Waal. Nummer 3: de ijsmakers van Strik hebben vorige week de prijs gewonnen voor beste banketbakkers-ijs van Nederland! “Zelden zulk goed ijs geproefd”, aldus de juryvoorzitter.

Je vindt de nieuwe vestiging op Waalkade 51.

2. Het gezicht van Nijmegen, the making of

Ook zo’n fan van het grote Romeinse masker dat tegenwoordig vanaf eiland Veur-Lent over NIjmegen uitkijkt? Dit mooie kunstwerk van Andreas Hetfeld is een megavariant van een topstuk uit de archeologie-collectie van Museum Het Valkhof. In het museum kun je het originele ruitermasker uit de 1e eeuw na Christus bekijken. Er is zelfs een expositie over het maakproces van het reusachtige masker van Hetfeld met schetsen, maquettes, technisch onderzoeksmateriaal en filmbeeld.

Museum Het Valkhof is sinds deze week weer geopend, reserveer online je ticket.

3. Terrasje pakken bij Bottendaal Buiten

De cafés in Bottendaal, waaronder Maxim, de Kluizenaar en de Thiemeloods, hadden een goed idee. Alle terrasstoelen waarvoor ze geen plek hebben door de afstandsmaatregelen, worden samen in het Thiemepark gezet. Zo werd Bottendaal Buiten geboren. Een zomerterras waar je op zonnige dagen naartoe kun voor een ijskoffie of goed glas wijn. Natuurlijk drink je hier ook de Botterik, Bottendaals eigen speciaalbiertje.

Het terras in het Thiemepark is geopend van dinsdag t/m zondag bij 20 graden of warmer en droog weer.

4. Matthias et Maxime in LUX

Bij filmhuis LUX gaat deze week de nieuwe film van regisseur Xavier Dolan in première. De film draait om de twee vrienden Matthias en Maxime die gestrikt voor een kusscène in een project van een filmstudent. De kus wekt gevoelens op waar ze zich geen raad mee weten en veroorzaakt een dramatische kloof tussen de vrienden als gevolg.

Matthias et Maxime is vanaf donderdag te zien in LUX.

5. Tentoonstellingsroute door Extrapool

Kunstpodium Extrapool gaat voor het eerst weer open! Dit weekend kun je in klein gezelschap door het gebouw reizen langs Middeleeuws Europa en door kleurrijke binnenwerelden van uitzonderlijke personages. Er zijn installaties, performances en Kloosterkino vertoond korte films.

De Naakte Waarheid x Lastige Landen x Kloosterkino is te bezoeken op vrijdag, zaterdag en zondag.

 

Dit vind je misschien ook leuk: