Herfstvakantie: de leukste uitjes met de kids

De herfstvakantie staat weer voor de deur! In 2023 is duurt de herfstvakantie in Nijmegen van 14 t/m 22 oktober. Voldoende tijd om er lekker op uit te gaan met het hele gezin. Heb je nog geen plannen? Dit zijn onze tips voor een onvergetelijke herfstvakantie!

Zien & doen

Experimenteren

Voor een lekkere middag ga je op 15 oktober naar De Lindenberg.. Schrijver Reza Kartosen-Wong leest voor uit zijn kinderboeken: Waar is mijn noedelsoep?!? en Gebakken Rijst met van alles en nog wat!!! Daarna kun je verschillende ingrediënten uit de boeken proeven en testen hoeveel je over eten weet tijdens een smakelijke quiz.

Voor de allerkleinste is er de dansvoorstelling KoKeRS van Dadodans in De Lindenberg. In de spannende en prikkelende voorstelling voor 3 tot 8 jaar ontdekken twee dansers hoe je samen kunt (leren) spelen. Ze gaan aan de slag met kartonnen kokers, bouwen hun eigen wereld en merken hoe je die ook weer kunt afbreken.

De Vreselijk Vieze Workshop

Zin om te kliederen? De Vreselijk Vieze Workshop is er voor alle kinderen van 6 jaar en ouder (zonder ouders) die lekker vies willen doen. Doe mee aan de vieze editie van tikkertje en bedenk in groepjes de meest vieze, vuile en vunzige verzinsels. De workshop is gratis en duurt 30 minuten. Meld je op tijd aan via het aanmeldformulier, want vol is vol!

Op het grote doek

Van zaterdag 14 t/m zondag 22 oktober komt het grootste film- en mediafestival voor alle nieuwsgierige kinderen tussen 4 en 14 jaar, samen met hun (groot)ouders, weer tot leven bij LUX Nijmegen. Tijdens de herfstvakantie kun je genieten van de mooiste films en series, het MediaLab ontdekken en deelnemen aan diverse workshops en masterclasses. Bekijk het hele programma.

In de herfstvakantie kun je ook leukste kinderfilms gaan zien bij Vue Nijmegen, zoals de nieuwste Club Van Sinterklaas Film: De Gestrande Stoomboot! Met al je favoriete pieten zoals Testpiet, Coole Piet, Danspiet, KADO en Pietje Fernando en natuurlijk weer vol met nieuwe, vrolijke liedjes en dansjes. Bekijk alle komende films van Vue hier.

Ontdekken & ervaren

Herfstvakantie in het museum

Ga in de herfstvakantie naar het Afrika Museum! Dit najaar is de tentoonstelling In Schitterend Licht te zien. Over Afrikaanse Moderne en Hedendaagse kunst. Gecureerd door Azu Nwagbogu. Tijdens de herfstvakantie kun je verschillende workshops volgen en een rondleiding bijwonen. Bekijk het hele programma.

Of duik de wondere wereld van De Bastei in! Deze herfstvakantie kun je doorlopend terecht in het atelier om een leuke mammoet te knutselen. Inspiratie nodig? Je vindt een echte mammoetschedel in het museum! En als je je bezoek plant op dinsdag 17 oktober tussen 11.00 en 16.00 uur, kun je van alles leren over het eten! Hoe deden ze dat in de prehistorie? Lucia van Prehistory Alive Worldwide kan hier van alles over vertellen, en laat je verschillende etenswaren zien, voelen en proeven.

De Maand van de Geschiedenis

Van 1 tot en met 31 oktober staat Nederland in het teken van historie, met talloze evenementen en activiteiten. Dit jaar is het thema ‘Eureka’. Ook in Nijmegen zijn er boeiende evenementen gepland voor het hele gezin. Bekijk hier onze tips!

Gezinsuitje in het donker

Van vrijdag 13 t/m zondag 22 oktober 2023 is Schemerlicht Festival terug met een kersverse, immersieve wandelervaring langs licht- en geluidskunstwerken. Dit jaar is het thema 'Aarde lagen'.  Kunstenaars, componisten en wetenschappers verbinden ecologie, kunst en innovatie voor jong en oud en vragen aandacht voor het klimaat. Een uitje voor het hele gezin!

Maar hoe beleef je de herfst als je niets of weinig ziet? Ontdek het in de herfstvakantie bij muZIEum. Iedere dag staan blinde en slechtziende gidsen voor je klaar om je rond te leiden in een onvergetelijke ontdekkingsreis. Bekijk alle activiteiten.

Speur rond in de natuur

Freddy's bos-speurtocht is het perfecte herfstavontuur voor kinderen. Gewapend met een speurkaart vol afbeeldingen van paddenstoelen en insecten, kunnen ze samen met Freddy de eekhoorn de schatten van het bos ontdekken. Terwijl ze speuren, kunnen ze alles afvinken en dankzij een QR-code zelfs leuke weetjes van een natuurexpert verzamelen. Het avontuur omvat niet alleen speuren, maar ook actief bewegen in het bos, waar kinderen boomstammen kunnen ontdekken om op te klimmen en te klauteren. Dus trek je laarzen aan en ga op pad!

Dit vind je misschien ook leuk...