Fotoverslag: Nijmegen vanuit de lucht - Mist en kou

Nijmegen is al een prachtige stad als je er doorheen loopt, maar heb je de stad wel eens van bovenaf gezien? In een bijzondere fotoserie, mogelijk gemaakt door dronefotografie, laat Nadine Reef Nijmegen op een nieuwe manier zien: vanuit de lucht. Dit keer met foto's die gemaakt zijn bij mist en in de vrieskou, waaruit prachtige beelden zijn ontstaan. 

Nadine is grafisch ontwerper (ArtEZ), (lucht)fotograaf en videomaker en vond haar basis in Nijmegen. Drone-fotografie behoort tot één van haar vaardigheden. “Vliegen met mist en kou is heel bijzonder om te doen," vertelt ze. "Landschappen raken bevroren en verstild en van boven ontstaan er unieke contrasten en composities." 

"Het is nooit hetzelfde, soms een dun laagje, soms wel 400 meter dik, hierdoor ontstaat onder je een verrassend spel van wat zichtbaar is en wat niet. Soms komen delen van hoge bouwwerken of bruggen boven de mist uit, soms ontstaan als de mist oplost 'doorkijken', waardoor er veel diepte ontstaat, waanzinnig mooi." 

Nadine kan ook goede tips geven als je het zelf eens wilt proberen om creatief aan de slag te gaan met deze nieuwe technologie. "Vliegen tijdens de mist vind ik eigenlijk het meest magische om te doen van alle weertypes. Let wel op als je zelf beelden wilt maken met een drone: drones houden niet van vliegen onder nul, dus wees altijd extra voorzichtig. Vlieg korter en houdt je batterijen goed warm voor je de lucht in gaat."

"Vlieg altijd extra voorzichtig met mist, ga altijd eerst loodrecht omhoog om te bepalen hoe dik de mist is, en vanuit daar ga je beginnen aan je visuele reis 'boven de wolken'" 

"De Ooij met schaatsende mensen tijdens de opkomende zon was heel tof," sluit Nadine af. Bekijk ook de mist film(s) op haar YouTube kanaal, en laat je meenemen en verwonderen door de beelden omsloten met prachtige muziek. 

Het werk van Nadine is ook te vinden instagram of op www.nadinereef.nl. Bekijk ook haar films via haar YouTube kanaal