Fotoverslag: expositie Afghan Women Taboo Breaker in de Lindenberg

Nog t/m vrijdag 25 februari 2022 kun je de foto-expositie Afghan Women Taboo Breaker zien in de Lindenberg. Fotograaf Nilofar Niekpor Zamani (Kaboel, 1994) laat hier haar werk zien van Afghaanse vrouwen die taboes doorbreken in de traditionele Afghaanse samenleving. Ze wil hun heldhaftigheid tonen, zodat mensen zien hoe sterk, dapper en getalenteerd Afghaanse vrouwen zijn én dat zie je terug in dit fotoverslag!

Over Nilofar Niekpor Zamani

Nilofar Niekpor Zamani (Kaboel, 1994) behaalde in 2017 haar bachelordiploma Fotografie aan de Universiteit van Kabul. Ze won vele prijzen en werkte zeven jaar als fotograaf bij verschillende nationale en internationale persbureaus. Haar foto’s werden o.a. gepubliceerd in The Guardian en bij de BBC. Met de komst van de Taliban in Kabul kon Nilofar haar werk als nieuwsfotograaf door de onveilige situatie niet meer uitvoeren, waarop ze besloot met haar man te vluchten. Zij verbleef de afgelopen maanden in Heumensoord.

Wil je de foto-expositie bezoeken?

Dat kan nog tot en met vrijdag 25 februari. Je vindt de expositie op het Expo Podium in de Lindenberg.

De Lindenberg is maandag t/m vrijdag open van 9.00 tot 23.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur. Op zondagen zijn de openingstijden afhankelijk van geplande cursussen, voorstellingen en overige activiteiten.

Doe-het-zelf 

Deze expositie is onderdeel van Doe-het-zelf. Een programma van, voor en door Nijmeegse bewoners waarmee de Lindenberg haar deuren opent voor creatieve ideeën.

Fotograaf: Henk Beenen

Dit vind je misschien ook leuk...