Dé biebtips voor juni

Wist je dat er in de bieb heel veel toffe activiteiten plaatsvinden voor kinderen en volwassenen? Iedere maand zet de Bibliotheek Gelderland Zuid drie activiteiten in de schijnwerpers, mét bijpassende leestips. Om inspiratie op te doen, te ontspannen, andere mensen te ontmoeten en jezelf of je kind(eren) te ontwikkelen.

1. Cybercrime Familiefestival & Hackshield Huldiging

Voor kinderen die van gamen houden, willen leren programmeren én kennismaken met de politie is er op zaterdag 15 juni het Cybercrime Familiefestival in Bibliotheek Mariënburg. Deze middag kun je met het hele gezin een kijkje nemen in een echte politieauto, ontdekken hoe je veilig internet gebruikt, je krachten testen op een stormbaan en leren programmeren met Coderdojo Nijmegen. Ook huldigt burgemeester Bruls de drie beste Nijmeegse Cyber Agents van de online game Hackshield. Ken jij Hackshield al? Bekijk de video met burgemeester Bruls en speel gratis mee!

Deze dag wordt georganiseerd door Gemeente Nijmegen, de Politie, Bindkracht10 en Bibliotheek Gelderland Zuid. Het Cybercrime Familiefestival duurt van 13.30 tot 16.00 uur en is gratis te bezoeken. Wel even aanmelden!

 

Boekentip!

Shirley Homes and the cyber thief – Jennifer Bassett

Shirley Homes is privédetective. Ze moet proberen een cyberdief te vangen. Maar hoe? Engelstalig boek vanaf circa 12 jaar.

2. BabyBabbels

Moedermelk voorziet baby’s van energie en belangrijke voedingsstoffen. Maar wat zit er eigenlijk nog meer in moedermelk? En hoe spelen deze ingrediënten een rol in het gedrag en de hersenontwikkeling van een kind? Promovenda Hellen Lustermans doet hier onderzoek naar en neemt op vrijdag 14 juni van 10.00 tot 11.00 uur jonge (aanstaande) ouders mee in de wondere wereld van moedermelk. Tijdens BabyBabbels leer je over de ontwikkeling van je baby of dreumes (0-2 jaar) en kun je ervaringen delen met andere ouders.

BabyBabbels organiseert de bieb samen met het Baby & Child Research Center van de Radboud Universiteit. Meedoen is gratis, wel even van tevoren aanmelden.

 

Boekentip!

Van mijn melk: over borstvoeding, met hulp en humor – Sofie Verschueren

Luchtige informatie en adviezen over (zowel beginnen als stoppen met) borstvoeding.

 

3. Literaire preek van Alex Boogers

Niemand minder dan schrijver Alex Boogers verzorgt op zondag 30 juni een literaire preek in de Stevenskerk. Alex Boogers is een vaste waarde in de Nederlandse literatuur. In 2016 won hij met Alleen met de goden de Nederlandse Boekhandelsprijs en werd die roman eveneens genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs. Onlangs verscheen De schrijver als Samoerai, waarin hij na vijfentwintig jaar schrijverschap de balans opmaakt: wat is vandaag de dag nog de aantrekkingskracht van zijn ambacht? Boogers weet daarnaast als geen ander hoe hij jongeren moet inspireren om te gaan lezen. Hij is niet voor niets een van de meest gevraagde auteurs als spreker op middelbare scholen.

Tickets kosten €11,50,- voor bibliotheekleden en jongeren t/m 30 jaar en €14,- voor overige bezoekers. Dit is inclusief een kopje koffie of thee. Tickets zijn te bestellen via de website van de Stevenskerk.
 
Boekentip!

Wanneer de mieren schreeuwen – Alex Boogers

Een schrijver wordt getroffen door het verhaal over een begenadigd Rotterdams voetballertje dat met zijn vrienden sneeuwballen naar een sportwagen gooit en vervolgens wordt neergeschoten.

 

Dit vind je misschien ook leuk...