Dé biebtips voor januari

Wist je dat er in de bieb heel veel toffe activiteiten plaatsvinden voor kinderen en volwassenen? Iedere maand zet de Bibliotheek Gelderland Zuid drie activiteiten in de schijnwerpers, mét bijpassende leestips. Om inspiratie op te doen, te ontspannen, andere mensen te ontmoeten en jezelf of je kind(eren) te ontwikkelen.

1. Verhalen in de kerk

Toe aan een rustpuntje? Tijdens de Nijmeegse Winterweken komen de voorlezers van Bibliotheek Gelderland Zuid je op zondag 7 januari om 14.30 en 15.30 uur verwarmen met verhalen voor jong én oud. Kom in de Stevenskerk luisteren naar winterse avonturen vol dieren, sneeuw en fantasie. Hartverwarmende verhalen om lekker bij weg te dromen, voor kinderen vanaf drie jaar. Toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. Bekijk hier het hele programma van de Nijmeegse Winterweken.

Boekentip!

Joukje Akveld – Uk, Eek & Ok of het mysterie van de verdwenen nootjes

De eekhoorns opa Ok, vader Eek en kleine Uk wonen samen in een nest in de boom. Vader Eek zorgt voor het nest, Uk leert lezen en opa Ok verstopt nootjes in het bos. Maar als het sneeuwt, weet opa niet meer waar hij de wintervoorraad heeft verstopt. Prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties.

2. Nationale Voorleesdagen: Help! Een verrassing!

De Nationale Voorleesdagen zijn van 24 januari tot en met 3 februari 2024. Die week wordt er extra vaak voorgelezen in de bieb. Kom bijvoorbeeld met je peuter op woensdag 24 januari naar Bibliotheek Zwanenveld. Daar kun je om 10.00 uur en om 10.30 uur luisteren naar het Prentenboek van het Jaar: Help! Een verrassing! geschreven door Miriam Bos. Kom ook luisteren naar dit mooie verhaal. Daarna kun je gezellig een spelletje doen of knutselen. De toegang is gratis. Meld je wel even aan via www.obgz.nl/agenda, zodat je zeker bent van een plekje.
 

Boekentip!

Miriam Bos – Help! Een verrassing!

Suusje Eekhoorn heeft een verrassing voor August de Vos. Maar August houdt helemaal niet van verrassingen. Suus is dol op rennen, springen en wilde dingen doen. Maar August leest liever, luiert of maakt mooie dingen. Wat zou Suus van plan zijn? Komt dat wel goed?

3. Kindercollege over archeologie: op zoek naar een schat

Op woensdag 24 januari van 15.30 tot 16.45 uur kunnen kinderen schatten ontdekken in Bibliotheek Muntweg. Archeologische vondsten, bijvoorbeeld een muntstuk of een scherf van een oud bord, brengen het verleden tot leven, want ze vertellen een verhaal van vroeger. Kom luisteren en ontdekken wat er allemaal in de grond verstopt zit! Kinderen gaan zelf op onderzoek uit wat het is, hoe oud het is en waar het vandaan komt. Dit kindercollege is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. De toegang is gratis, wel even aanmelden via www.obgz.nl/agenda.

Boekentip!

Annemarieke Willemsen - Mo en Spits naar de Middeleeuwen

Mo de Mol en Spits de muis zoeken onder de grond een plekje om te slapen. Ze komen veel rommel tegen, maar ook bijzondere dingen, zoals een porseleinen kopje en een gouden munt. Prentenboek over archeologie met kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Dit vind je misschien ook leuk...