De bibliotheek pakt uit

De feestdagen komen er aan en Nijmegen pakt uit! Terwijl het buiten kouder wordt, biedt Bibliotheek De Mariënburg een aantal hartverwarmende programma's, zoals de Human Library. In december is er een muzikale luisterlezing en in januari gaat de bieb 'heel heel heel vies' het nieuwe jaar in...

Human Library Nijmegen

23 november 2019, van 13:00 tot 16:30
Bibliotheek De Mariënburg (gratis)In de Human Library lees je geen boeken, maar mensen.

Klopt je eerste indruk van iemand wel met de werkelijkheid? Ga in gesprek in de bieb! Mensen met een bijzonder verhaal zitten klaar om jouw vragen te beantwoorden. Denk aan een gehandicapte transgender, iemand met niet-aangeboren hersenletsel of een vrouw die ongewenst kinderloos is. Durf jij met hen een open gesprek aan te gaan? Het is niet nodig om je aan te melden, kom vooral langs om een levend boek te lenen!

Luisterlezing: de Messiah van Händel

11 december 2019, van 20:00 tot 22:00
Bibliotheek de Mariënburg (€4 - €6)

De Messiah van Georg Friedrich Händel wordt meestal opgevoerd rond Kerst, maar eigenlijk is het een oratorium over het complete leven van Jezus. Het uitbundige Halleluja kennen we allemaal, maar er is veel meer te ontdekken in dit grootse werk dat twee en een half uur duurt. Jeroen Swarte van de Klankzaak neemt je tijdens deze luisterlezing mee door de geschiedenis, de verhalen, de uitvoeringen en natuurlijk de prachtige muziek zelf.

 

Stoere kinderen, Sterke verhalen 4+

4 januari 2020, van 14:30 tot 17:00
Brebl (€4 - €5)

Nijmegen barst van de stoere kinderen, dat weten Kids 'n' Billies en de bieb heel goed. Speciaal voor deze durfals wordt Brebl op z'n kop gezet. In deze nieuwe editie van Stoere kinderen, Sterke verhalen komen Edward van de Vendel & Floor de Goede langs. Samen maakten zij het 'Heel heel heel vies boek'. Op 4 januari gaan zij dus iets heel heel heel vies doen én samen met het publiek aan de slag met stripgedichten. De muziek wordt verzorgd door jezelf: doe mee met het-super-de-luxe-uit-de-maat-herrie-orkest. Herrie was nog nooit zo gezellig! Een goed begin van het nieuwe jaar, denken wij zo.

Dit vind je misschien ook leuk