De 3 biebtips van december

Wist je dat er in de bieb heel veel toffe activiteiten plaatsvinden voor kinderen en volwassenen? Iedere maand zet de Bibliotheek Gelderland Zuid drie activiteiten in the spotlight, mét bijpassende leestips. Om inspiratie op te doen, te ontspannen, andere mensen te ontmoeten of jezelf te ontwikkelen.

1. Spelen met techniek

In Bibliotheek Muntweg kunnen kinderen op woensdag 28 december experimenteren met Digi Toolkits. Dat zijn supertoffe dozen met digitaal spelmateriaal. Ze kunnen bijvoorbeeld zelf LEGO-robots bouwen en programmeren, animatiefilmpjes maken, ontdekken hoe elektriciteit werkt of rondlopen in een virtuele wereld met een VR-bril. Er is iemand aanwezig om te helpen. Dus kom in de kerstvakantie lekker spelen met techniek! Aanmelden kan via: muntweg@obgz.nl. De Digi Toolkits zijn ook te leen in Bibliotheek Muntweg, dus je kunt thuis verder experimenteren.

Boekentip!

Chip & Bos: roborangers! – Tineke Honingh
De vader van Chip bouwt robots. Op een dag ligt een kapotte robot op hun deurmat. Waar komt die vandaan? En waar komt het gevaarlijke virus vandaan dat is losgebarsten? Chip en zijn vriend Bos willen er meer van weten. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

2. Kerst in de kunst

Op dinsdag 6 december van 10.30 tot 12.00 uur vindt in Bibliotheek Muntweg (Muntweg 207) een lezing plaats over kerst in de kunst. Voor christenen is de aankondiging van de geboorte van Christus een van de belangrijkste gebeurtenissen in de Bijbel. In middeleeuwse gebedenboeken wordt deze gebeurtenis vaak afgebeeld met mooie illustraties. Vaste onderdelen daarvan zijn uiteraard de engel Gabriël en Maria. Vaak geflankeerd door een duif, een witte lelie, soms zelfs het Jezus-kindje dat naar de aarde komt. In deze lezing laten Trix en Koos Willemsen prachtige afbeeldingen van dit kersttafereel zien. Kaartjes kosten 6 euro voor bibliotheekleden, en 8 euro voor overige bezoekers. Koop ze hier: www.obgz.nl/agenda.

Boekentip!

Kerst: feest en verwennerij – Donna Hay
Chique voorgerechten, oogstrelende hoofdgerechten, leuke ideeën voor eetbare decoraties, en met duidelijke instructies en tips om zonder enorme stress van de Kerst te genieten.

3. Uitreiking Nijmeegse Literatuurprijs

Op vrijdag 16 december tussen 20.00 en 22.00 uur wordt de jaarlijkse Nijmeegse Literatuurprijs weer uitgereikt in Bibliotheek De Mariënburg. Met deze prijs wil Stichting Literaire Activiteiten Nijmegen (SLAN) schrijvers in de regio Nijmegen uitdagen literatuur te schrijven en in hun ontwikkeling helpen. De genomineerde auteurs krijgen een podium en de beste inzendingen worden gepubliceerd. Een deskundige jury wijst de winnaar aan. Ook is er een publieksprijs. De jury bestaat uit Fien Prinsen, Ischa den Blanken en Cobi van Baars.

Boekentip!

Branduren – Cobi van Baars
Twee dagen uit het leven van een vrouw worden uitgelicht: de geboorte van haar dochter en het overlijden van haar vader. Op beide momenten zijn andere familieleden aanwezig, die deze dagen ieder op hun eigen manier beleven.

Extra tip

Geef een bibliotheekabonnement cadeau met kerst! De cadeaubon is, inclusief leuke kerstverpakking, te koop bij de balie in de bibliotheek.

Dit vind je misschien ook leuk...