Waalkade

Blaren Lopen Met Leo Weterings: 5 tips voor de Vierdaagsefeesten

Ze komen eraan: de Vierdaagsefeesten! Kiezen tussen het enorme aanbod wordt elk jaar moeilijker, met ruim 1.000 optredens op meer dan 40 podia. Nieuw dit jaar zijn zeven thema’s, die het je al ietsje makkelijker maken: I love music, Uit je plaat, Gouden randje, Inspannen en ontspannen, Nimweegs gezellig, Kidsroute en Vier de nacht. Elk thema geeft je een paar highlights per dag. Om je keuzestress nog verder te verlichten, hebben we een aantal Nijmeegse cultuurders om 5 tips gevraagd. Deze keer: Vierdaagsedirecteur Leo Weterings.

Leo Weterings is sinds begin dit jaar directeur van de Vierdaagsefeesten. Hiervoor was hij projectleider en adviseur uitvoering evenemten bij de gemeente Nijmegen. Kortom, hij weet als geen ander hoe je een feestje moet bouwen! 5 tips voor het Vierdaagsethema 'Gouden Randje'.

#1 Expositie in de Stevenskerk

Foto: Mathijs Hanenkamp

Ik ben al ruim 30 jaar betrokken bij de Vierdaagsefeesten. Eerst werkzaam in de horeca, later als bezoeker, mijn werk voor de gemeente en nu dus als directeur. De foto’s en verhalen die in de expositie voorkomen zal ik voor een groot deel wel herkennen, maar tegelijkertijd kun je je nu niet meer voorstellen hoe het vroeger ging. Met dank aan de oprichters van (toen nog) de Zomerfeesten.

#2 Waal in Vlammen (zondag 14 juli)

Foto: Mathijs Hanenkamp

Geen Vierdaagsefeesten zonder vuurwerk! Als Nijmegen op één moment in het jaar samenkomt, dan is het toch wel bij Waal in Vlammen.

#3 Lil Kleine (zondag 14 juli)

Foto: Jan Willem de Venster

Ik ben er zeker bij als Lil Kleine zijn optreden op de Waalkade geeft. Ik kijk er naar uit om me dan om te draaien en al die blije gezichten te zien.

#4 Uniek Wandelen (donderdag 18 juli)

Foto: Jan Willem de Venster

Vrij toegankelijke Vierdaagsefeesten betekent niet alleen ‘gratis’, maar vooral voor iedereen. Deze wandeling op donderdagmiddag voor mensen met en zonder beperking, jong en oud, van welke afkomst dan ook, benadrukt nog eens wat we als Vierdaagsefeesten samen zijn.

#5 Zusje van Debbie (vrijdag 19 juli)

….en dan naderen we het einde van de week. Nu nog in een glazen bol, maar dan op vrijdagavond even naar het Labyrinth, uitkijken over de Waal met op de achtergrond nog één keer die lekkere sfeer met het Zusje van Debbie – altijd goed voor een Nijmeegs feestje.

Headerfoto: Jan Willem de Venster

Dit vind je misschien ook leuk