5x jongerentips in Nijmegen - 6 t/m 12 sept 2021

Hier ontdek je de 5 leukste events voor jongeren deze maand! Of je nou een sportieveling, filmfanaat of muziekliefhebber bent, er is genoeg te doen in Nijmegen. Waar moet je naartoe en wat mag je niet missen?
 

1. Pak je potlood: tekenfestival The Big Draw

Van donderdag t/m zondag is Nijmegen een waar tekenparadijs, met allerlei activiteiten, workshops en expo’s! De focus ligt dit jaar op een internationale tekenstijl: The Big Draw Nijmegen zet manga en anime op de kaart. Kom zelf kijken, luisteren, tekenen en maken.

9 t/m 12 september: The Big Draw
 

2. Het water op: suppen bij SUP & SURF

Het wordt een mooie nazomerweek! Wil je nog even genieten van de zon? Huur dan een SUP-board bij SUP & SURF Nijmegen en ga lekker het water op. Boek een introductieles, ga op een SUP-tour of kies zelfs voor een lesje SUP yoga! Bijvoorbeeld op de Lentse Plas of de Spiegelwaal.

SUP & SURF Nijmegen: suppen vanaf €15,- 
 

 

3. Dansen bij Passion With Flow

Een van de leukste dansscholen van Nijmegen heeft proeflesweek, met diverse gratis proeflessen. Altijd al eens Salsa, Bachata, Kizomba, Zouk of West Coast Swing willen dansen? Open dagen zijn dé perfecte gelegenheid om kennis te maken met de dansschool, cursussen en docenten. Aanmelden is niet nodig, de deuren staan gewoon open.

Proeflesweek Passion With Flow: 6 t/m 10 september
 

4. Bands ontdekken bij de Popronde

Op 11 september is Nijmegen voor minstens één dag muziekhoofdstad van Nederland! Van de Radboud campus tot aan de Goffert, van Doornroosje tot de Mariënburg, op heel veel locaties treden bands en artiesten op. Hiphop, rock, pop, indie of garage: in totaal zijn er 82 acts om te ontdekken!

Popronde Nijmegen: 11 september, 12:00 - 00:00
 

 

5. Borrelen bij Hubert

Bij culturele hotspot Hubert is er ontzettend veel te doen. Zo is Hubert deze dinsdagavond open voor jongeren van 14 t/m 18 jaar, met gratis optredens! Het programma ontdek je hier: https://www.instagram.com/hubertplek/. Ook kun je elke donderdag Hubert Filmclub bezoeken, met mooie, gekke, boeiende en klassieke arthouse films. 

7 september: Hubert PLEK 

Bedenk je eigen activiteit!

Ben jij tussen de 12 en 27 jaar oud? En heb jij altijd al een Mario Kart toernooi, een Spoken Word workshop, een muziekfestival, of een cursus vloggen willen organiseren? Of heb je een ander leuk, creatief idee wat je graag wil uitvoeren, voor én door jongeren? Dan is Young Vibes the place to be!

Young Vibes is een programma waarbij jongeren tussen de 12 en 27 jaar oud de kans krijgen om in 2021 een evenement of activiteit te organiseren met behulp van geld van de gemeente Nijmegen. Na anderhalf jaar vooral elkaar zien op afstand, wordt het hoog tijd dat we elkaar weer gaan ontmoeten.

Meld jouw idee nu vrijblijvend aan via de ideeënbox. Heb je al een heel plan uitgedacht? Vul dan het aanvraagformulier in.

Dit vind je misschien ook leuk: