LHBTIQ+

5 tips van Bindkracht10 voor jongeren - sept t/m nov

Iedere drie maanden geeft een jongerenwerker van Bindkracht10 gave tips voor activiteiten in Nijmegen. De jongerenwerkers van Bindkracht10 zijn er voor alle jongeren in Nijmegen. Zij zijn actief in de verschillende wijken van Nijmegen, maar organiseren ook stedelijke activiteiten. Ze ondersteunen jou bij al je talenten, vragen en ideeën. 

Benieuwd naar de tips van deze herfst? Lees hieronder de tips met leuke activiteiten en/of plekken waar je naartoe kunt voor vragen. Laat je verrassen!

1. Jongerencentra zijn weer open!

Vanaf september gaan de jongerencentra in alle wijken weer open. Ben je tussen de 10-23 jaar oud? Dan is er een jongereninloop speciaal voor jouw leeftijd. De jongerencentra zijn er speciaal voor jou. Je kunt er chillen, spelletjes spelen, muziek luisteren en/of maken, playstationnen, tafeltennissen en ga zo maar door. Ook is er altijd een jongerenwerker te vinden die het altijd gezellig vindt om (nieuwe) jongeren te ontmoeten en te spreken. Speciaal voor de meiden is er in alle wijken ook wekelijks een meidenclub in het jongerencentrum. Ben jij nog nooit in een jongerencentrum of bij een meidenclub geweest? Ga eens een kijkje nemen!

Voor jouw dichtstbijzijnde jongerencentrum en openingstijden, kijk op de website.

Schoenen

2. Scholencompetitie

Na het succes van het afgelopen jaar, is er ook dit jaar weel een VO-scholencompetitie! Vanaf september kunnen de middelbare scholen in Nijmegen zich inschrijven voor de VO-scholencompetitie. Dit is dé zaalvoetbalcompetitie voor alle VO-scholen uit Nijmegen, waarbij je strijdt en speelt tegen leerlingen vanuit andere scholen. De competitie loopt het hele jaar door. We hebben in totaal ruimte voor 24 teams. Zit jij in Nijmegen op school en lijkt dit je wat? Bekijk dan de website www.bindkrachtcup.nl of neem contact op met Mike Adema (06-14270352) en hij zal je uitleggen hoe je (met je school) deel kunt nemen!

3. Jongerenlab – elkaar ontmoeten

Er start een splinternieuw project in het Jongerenlab. In onze wereld speelt de digitale wereld een steeds grote rol binnen onze samenleving. Het maken van fysiek contact wordt steeds minder vanzelfsprekend en dit kan soms lastig zijn bij het maken van contact. Vanaf 2 oktober start het Jongerenlab met een nieuw project dat zich richt op het vergroten van sociale contacten bij de doelgroep jongvolwassen tussen de 18 en 27 jaar oud. Hierbij leer je meer over het opdoen van sociale contacten en is het doel dat je na deze workshops meer zelfredzamer in het leven staat.

Lijkt het jou leuk om samen met leeftijdsgenoten hier meer over te leren aan de hand van leuke workshops? Laat het dan aan ons weten! Stuur een WhatsApp-berichtje naar Tess (06-45727158) of stuur een mailtje naar tess.hendriks@bindkracht10.nl.

 

4. Coming Out Week

In de Coming Out Week (van 28 september 2023 tot en met 15 oktober 2023) draait alles zijn wie je bent of wie je wilt zijn. In deze week is er extra aandacht voor het thema diversiteit en met name voor LHBTIQA+. Er zijn allerlei leuke dingen te doen, zoals interactieve filmprogramma’s, voorstellingen, feestjes, praatprogramma's, wandelingen, activiteiten en ga zo maar door. Daarnaast organiseert Bindkracht10 een aantal kleinere activiteiten in de wijk.

Wil je hier meer over weten? Meer info vind je op deze pagina, of neem contact op met de jongerenwerker uit je wijk.

5. Jongerenlab – Creatieve groep

In het Jongerenlab start een nieuwe creatieve groep. Elke tweede dinsdag en vierde donderdag van de maand worden verschillende vormen van creativiteit aangedragen waar jij aan kunt deelnemen. Vind je het leuk om te leren tekenen, boetseren of heb je een idee wat je graag zou willen leren? Laat het ons weten! Wij staan open voor creatieve ideeën. Op 12 en 28 september gaan we boetseren, dus lijkt het je leuk sluit dan zeker aan! We bieden laagdrempelige creatieve opdrachten aan, maar eigen invulling is ook welkom.

Wanneer: elke tweede dinsdag en vierde donderdag van de maand
Vragen? Neem contact op met Tess via 06-45727158 of tess.hendriks@bindkracht10.nl

Boetseren

6. Ladies Eve

Elke eerste zondagavond van de maand is er een Ladies Eve voor meiden van 16 tot 23 jaar in het Jongerenlab. Het is van 18.00-21.00 uur en elke zondag is er een andere activiteit, hierbij kun je denken aan samenkomen, hapjes, henna, gezelligheid, spelletjes en meer. Voor meer informatie hierover, neem contact op met Amina Rahouti (06- 20952444).

Wanneer: elke eerste zondagavond van de maand
Tijd: 18.00 tot 21.00 uur

Henna - Ladies Eve Glam up - Ladies Eve
Bindkracht10 zet zich al meer dan 50 jaar in voor mensen. Niet alleen voor jongeren, maar voor alle inwoners in Nijmegen organiseren zij diverse activiteiten. In elke stadsdeel in Nijmegen kun je ze vinden. Wil je weten of ze iets voor jou kunnen betekenen? Kijk op bindkracht10.nl.

Dit vind je misschien ook leuk...