5 tips van Bindkracht voor jongeren

Iedere drie maanden geeft een jongerenwerker van Bindkracht10 gave tips voor activiteiten in Nijmegen. De jongerenwerkers van Bindkracht10 zijn er voor alle jongeren in Nijmegen. Zij zijn actief in de verschillende wijken van Nijmegen, maar organiseren ook stedelijke activiteiten. Ze ondersteunen jou bij al je talenten, vragen en ideeën. 

Benieuwd naar de tips van deze zomer? Lees hieronder de tips met leuke activiteiten en/of plekken waar je naartoe kunt voor vragen. Laat je verrassen!

1. Opening BasketbalCourt Dukenburg

Basketballiefhebbers opgelet! Er komt een gloednieuw basketbalcourt in Dukenburg en deze zal klaar zijn op 6 juni. Om dit te vieren, is er een officiële opening op zaterdag 1 juli, met niemand minder dan de wethouder! Natuurlijk wordt het veldje meteen goed getest op 1 juli, namelijk door de 3x3 leaders (jongeren met een passie voor basketballen en jongeren). Deze leaders hebben een training van 10 weken gevolgd, waarbij ze als eindexamen een evenement moeten organiseren. Zo zullen de 3x3 leaders het eerste uur vette basketbal activiteiten neerzetten voor kinderen, gevolgd door een 3x3 toernooi voor 15+ jongeren.

Wanneer: Zaterdag 1 juli
Meer info: Mohamed Ired via 06 44957344 of Instagram @mohamed_bindkracht10 of @3x3nijmegen.

2. Fix je Shit voor 18+

Ben jij bijna 18 of net 18 geworden? De campagne Fix je Shit is er voor alle jongeren in Nijmegen in de leeftijd van 16 tot 27 als reminder om je shit te fixen. Wanneer je 18 wordt, ben je financieel onafhankelijk. Dit betekent dat je verantwoordelijk bent voor je eigen financiën en de administratie die hierbij komt kijken. Zoals een eigen DigiD aanvragen, het afsluiten van een zorgverzekering, zorgtoeslag aanvragen of het registreren als donor. Veel verantwoordelijkheden die op je afkomen. 18 jaar worden gaat gepaard met bijvoorbeeld een risico op het ontstaan van schulden. Om dit te voorkomen en je voor te bereiden op je toekomst is de campagne Fix je Shit in het leven geroepen. Doe een test via de website om te checken of jij alles goed geregeld hebt!

Website: www.nijmegen.nl/fixjeshit
Meer info: Lotte Zekhuis (06 19136205) of Instagram van @jongerenstip

3. Organiseren van HET Jongerenfestival

Voor veel Nijmegenaren zijn de Vierdaagsefeesten het hoogtepunt van het jaar. Elk jaar weer zijn er mooie feestjes. Dit jaar is er op maandag 17 juli in het Kronenburgerpark een jongerenfestival georganiseerd door Bindkracht10, het ROC Nijmegen en Hubert. Voor dit festival is Bindkracht10 op zoek naar jongeren die dit mee willen organiseren en/of hun talenten willen inzetten.

Dus ben jij een DJ, fotograaf, organisator, netwerker, opbouwer of heb jij een ander talent die Bindkracht10 echt in moeten zetten? Meld je dan hier aan!

Foto: Heyta Melssen

4. Zomertour in alle wijken

Deze zomervakantie wordt er vanuit Bindkracht10 weer een fantastische Zomertour georganiseerd. Er zal een kinderprogramma maar ook een jongerenprogramma zijn. Denk hierbij aan workshops, sport en verschillende activiteiten zoals Archery Attack, volleybal, bubbel-voetbal, waterspellen en rap-workshops. Elke wijk heeft een ander programma.

Wil jij weten wat er in jouw wijk gebeurt? Neem dan contact op met de jongerenwerker in jouw wijk via de website van Bindkracht10.

 

5. On The Block Festival

On the Block organiseert deze zomer weer een tof festival! Jong talent uit de verschillende wijken doet hieraan mee. Het is een dag vol muziek & gezelligheid. De entree is gratis en iedereen is welkom om te komen! Kun jij rappen, zingen, beatboxen, dansen of heb je een ander talent? Laat het OTB weten via insta @otbnimma en wie weet sta je ook op het podium tijdens On The Block!

Wanneer: Zondag 25 juni 
Tijd: Van 12.00-17.00u
Locatie: De Achtertuin - Winselingseweg 43

Bindkracht10 zet zich al meer dan 50 jaar in voor mensen. Niet alleen voor jongeren, maar voor alle inwoners in Nijmegen organiseren zij diverse activiteiten. In elke stadsdeel in Nijmegen kun je ze vinden. Wil je weten of ze iets voor jou kunnen betekenen? Kijk op bindkracht10.nl.

Dit vind je misschien ook leuk...