7x kijktips voor filmfestival Go Short Online

Is het huis inmiddels opgeruimd, de tuin aangeharkt en een nieuwe hobby alweer aan de wilgen gehangen? Geen nood, Go Short maakt thuisblijven vanaf vandaag een stukje leuker met het gloednieuwe on demand kortefilmfestival Go Short Online. Voor eenmalig €10 kun je nog t/m 13 mei ruim 155 korte films kijken. Weet je niet waar je moet beginnen? Bekijk hier onze 7 kijktips:

Films van Nederlandse makers

1. So I Stay

Asia leeft een nomadisch leven. Als ze bij een benzinestation strandt, dwaalt ze rond op zoek naar avonturen die betekenis kunnen geven aan haar nihilistische leven. Deze film won de 'VEVAM Award for Best Dutch Film' tijdens Go Short Online.

2. Short Trip

Een groep jonge vrienden is een van hun beste vrienden kwijtgeraakt, maar voelt zich toch onsterfelijk. Tijdens een korte trip verkennen ze elke centimeter van het leven. Maar hoe resoneert de harde confrontatie met de dood in hun leven?

Op de longlist voor de Oscars 2021

3. Genius Loci

De Franse regisseur Adrien Merigeau won met de film Genius Loci de award voor beste animatiefilm tijdens Go Short Online. Volgens de jury was het een prachtige combinatie van de esthetiek en handgetekende animaties. 

4. That Which Is To Come Is Just a Promise

Met de film That Which is to Come is Just a Promise laat makerscollectief Flatform de consequenties van klimaatverandering zien op Funafuti eiland, een van de negen atollen van Tuvalu. Deze film won de award voor beste documentaire.

5. The Bite

Ten slotte won maker Pedro Neves Marques met de in de huidige situatie actuele film The Bite, over de verspreiding van een epidemie, de award voor beste fictiefilm. 

Muziekvideo's

6. LOUSY / IN IN IN

De Zweedse filmmaker Daniel Wirtberg won de award voor beste muziekvideo. De 9 minuten durende videoclip LOUSY / IN IN IN gemaakt voor de Amerikaanse rapper Zebra Katz doorbreekt de status quo en laat zowel de harde als zachte kant van mannelijkheid zien en wisselt af tussen introvert en extravert. 

7. Careful

Deze kleurrijke video hoort bij muziek van de Nijmeegse band Jo Goes Hunting. In de video zie je een kaart zonder grenzen van een magische planeet met kleine wezentjes die in een groep proberen te leven. 

Dit vind je misschien ook leuk