7x tips Lindenberg Zomerfestival voor kinderen

Van 17 t/m 22 augustus 2020 kun je naar het Lindenberg Zomerfestival! Een festival dat buiten de reguliere programmering in het leven is geroepen, speciaal voor alle mensen die deze zomer vakantie vieren in eigen land! Een hele week kun je genieten van cabaret, voorstellingen, workshops en muziek! Speciaal voor jou onze 7 tips om samen met je kids naartoe te gaan. 

1. Daan Draait

Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken, maar… een tijdreis is natuurlijk wel gaaf! In Arie Vontura’s geheime laboratorium is een fantastische uitvinding gedaan: met een speciale koptelefoon op kun je door de tijd reizen. Maar werkt het apparaat wel helemaal zoals het hoort?

Samen met de kinderen gaat Arie terug naar de toekomst en vooruit naar het verleden.

Leeftijd: jeugd 5+
Wanneer: maandag 17 augustus om 10.00, 13.15 en 15.15 uur
dinsdag 18 augustus om 10.00, 13.15 en 15.15 uur
Prijs: € 6,50

2. Workshop Robotmasker / Bionische arm maken

In deze workshop maken kinderen onder leiding van kunstenaar Bertin van Vliet en Oddstream-docent Ruben Maurits met veel fantasie, ideeën en creativiteit een robotmasker of bionische arm van karton en elektronica, zoals ledjes en sensoren. Aan het eind van de workshop mogen de kinderen hun eigen kunstzinnige robot-prototype mee naar huis nemen.

Leeftijd: jeugd 6+ 
Wanneer: maandag 17 augustus om 10.30 uur
dinsdag 18 augustus om 14.00 uur
Prijs: € 10,-

3. Workshop Maak je eigen instrument

In deze workshop maken kinderen een echte regenmaker. De regenmaker is een lange buis die gevuld is met klein materiaal. Als je de buis omdraait, valt dit materiaal naar de andere kant en hoor je een lang, ruisend geluid. Het geluid klinkt als hard vallende regen. Na de workshop mogen de kinderen de regenmaker mee naar huis nemen! 

Leeftijd: jeugd 4+
Wanneer: woensdag 19 augustus om 13.00 en 15.30 uur 
Prijs: € 5,-

4. PADABOOM!

De Geluidengrijpers grijpen wat ze grijpen kunnen, klappen waar ze klappen kunnen en stampen waar ze stampen kunnen. Want muziek maken, dat is wat ze kunnen! Of het nou een klein blikje fris is of een papieren zak, het kakelen van een kip of het blaffen van een hond; alle geluiden die de Geluidengrijpers in handen krijgen, stoppen ze in de recyclemachine en toveren ze samen met de kinderen om tot swingende nieuwe liedjes. Want in alles zit muziek!

Leeftijd: jeugd 4+
Wanneer: woensdag 19 augustus om 14.00 uur 
Prijs: jeugd € 8,50 / normaal € 12,50 

5. Maak je eigen Foomp animatiefilmpje

In deze workshop gaan kinderen aan de slag met stop-motion, een serie losse foto’s die samen een filmpje worden als je ze achter elkaar zet. Met animatie kun je dingen laten zien die in het echt niet kunnen. Een echte fantasie workshop voor kinderen!

Leeftijd: jeugd 6+
Wanneer: donderdag 20 augustus om 14.00 uur
Prijs: € 5,- 

6. Hands up

Lejo is het beroemde poppetje met die oogjes, van Sesamstraat. Hij komt naar Nijmegen met een bonte stoet vrienden: een koe met een eetprobleem, een blaffende buldog en een stuntelige tapdanser. Verfrissend eenvoudig maar o zo expressief: een vrolijke, woordloze familievoorstelling vol muziek. Na afloop van deze voorstelling mogen kinderen zelf Lejo-oogjes knutselen. 

Leeftijd: jeugd 2+ 
Wanneer: donderdag 20 augustus om 13.00, 15.00 en 16.00 uur
Prijs: € 6,-