6x theatergroepen in Nijmegen

Laat je onderdompelen in het Nijmeegse trots van het theater! De voorstellingen van deze Nijmeegse theatergroepen bieden voor ieder wat wils. En ja, ze spelen ook voor de achterste rij van de zaal!

1. Theatergroep GRAS 

Je weet niet wat je mist als je nog nooit naar een voorstelling van theatergroep GRAS bent geweest! Iedereen is welkom in theatergroep GRAS en samen zoeken ze de grenzen van het amateurtheater op. In hun eigen studio in het Honigcomplex mag iedereen zichzelf zijn en komen de mooiste voorstellingen tot stand. Denk aan voorstellingen in het teken van de welbekende Shakespeare of de geschiedenis van de Nijmeegse binnenstad. De passie spat in ieder geval van het podium af! 

2. Theatergroep Kwatta 

Theatergroep Kwatta is hét professioneel jeugdtheatergezelschap van Gelderland. Vol passie maakt Kwatta toegankelijk én eigenzinnig jeugdtheater met als doelgroep kinderen in binnen- en buitenland. Door heel Nederland spelen ze de sterren van de hemel, in voorstellingen waarin geen onderwerp te gek is.

3. Toneelgroep Twister

Als geen ander combineren de jonge, dynamische studenten en starters van toneelgroep Twister hun liefde voor toneel met gezelligheid en kwaliteit. Zo hebben ze bijvoorbeeld een moderne draai gegeven aan toneelklassieker De Kersentuin geschreven door Anton Tsjechov uit het jaar 1904. 

4. Theatergezelschap Greppel

Theatergezelschap Greppel maakt theater over de strijd van de mens om te leven en de poging er iets moois van te maken. Het theatergezelschap streeft naar acceptatie van verschillen en het elkaar vinden in onze overeenkomsten. Tijdens de voorstellingen wordt je ademloos gelaten door de schoonheid van taal, beeld, klank en het kwetsbare van het menszijn.

5. Theatergroep Piepschuim

De heren van theatergroep Piepschuim zijn echte rasartiesten die allerlei verhalen en onderwerpen kunnen vertalen naar een vermakelijke, muzikale voorstelling. De voorstellingen worden getypeerd door hun interactie met het publiek, zo is geen een voorstelling hetzelfde! Door heel het land kan jij genieten van een voorstelling van Theatergroep Piepschuim en loop je geheid met een glimlach op je gezicht naar buiten!

6. Studententheatervereniging Op Hoop van Zegen

Studententheatervereniging Op Hoop van Zegen is een Nijmeegse gezelschapsvereniging voor studenten met een liefde voor theater. Heb je zin in een gezellige avond vol fantastische acts en ben je benieuwd wat voor talent er verscholen gaat achter de leden van Op Hoop van Zegen? Houd dan vooral het programma in de gaten via hun sociale mediakanalen!

Dit vind je misschien ook leuk: