5x Dingen Die Je Moet Zien Tijdens Go Short

Go Short staat weer voor de deur. Van woensdag 11 tot en met zondag 15 april zie je in LUX de beste korte films van Europa. Het programmaboekje staat dan ook boordevol keuzemogelijkheden: meer dan driehonderd films en een heleboel filmgerelateerde activiteiten. Dat kostte Nijmegen Cultuurstad heel wat hoofdbrekens. Om onze en jullie hoofden te sparen, geeft Go Short zelf vijf tips om het kiezen te vergemakkelijken.

1. 100 films in 100 minuten

Op de openingsavond van Go Short (woensdag 11 april) zie je 100 films in 100 minuten. Dat betekent dus 100 verhaallijnen, 100 helden, 100 plottwists, samengepakt in één filmblok, voor één ticket! Het programma begint om 22.00 uur en eindigt, natuurlijk, 100 minuten later.

2. Cats vs Dogs

De eeuwige discussie: ben je een katten- of hondenmens? Op Go Short hoef je gelukkig niet per se te kiezen (al mag dat natuurlijk wel), want voor beide viervoeters is namelijk een speciaal programma. Op Vrijdag 13 april kun je om 18.45 uur eerst naar Who Let the Dog Out?! en twee uur later naar Cats Just Wanna Have Fun!. Of laat je voorkeur blijken door naar één van de twee te gaan.

3. Go Short vs Wintertuin

Een battle tussen schrijvers en filmmakers. Wie vertelt het beste verhaal? Een korte film wordt samengevat in één zin, aan de hand waarvan drie ArteZ-studenten Creative Writing een kort verhaal schrijven. De studenten hebben de film nog niet gezien. Interessant dus om te zien hoe hun verhalen verschillen van die van de filmmakers. (donderdag 12 april, 14.30 uur)

4. Focus on Patrik Eklund

De films van Go Short-hoofdgast Patrik Eklund zijn grappig, origineel en een beetje vreemd. Op zaterdag 14 april wordt hij geinterviewd na afloop van zijn films. (20.00 uur)

5. Family Shorts

Zondag familiedag bij Go Short. Op 15 april zijn er namelijk films voor de allerkleinsten (4+) om 14.45 uur en de iets minder kleinen (10+) om 12.45 uur.

 

Tekst en foto's: Go Short

 

Dit vind je misschien ook leuk