Wunderbaum en Theaterhaus Jena zoeken naar de clown in zichzelf

Kunnen clowns de mensheid redden van de ondergang? De acteurs van Wunderbaum en Theaterhaus Jena trekken voor The Clowns Convention zelf het clownspak aan en gaan op zoek naar de clown in zichzelf. Op de muziek van beatboxer en muzikant Joost Maaskant (a.k.a. MAASK) presenteren zij nog nooit eerder vertoonde clownsacts en onderzoeken of deze nog wel relevant zijn. The Clowns Convention vindt plaats op dinsdag 10 januari (20.00 uur) in Stadsschouwburg Nijmegen en is onderdeel van ‘Programma voor de Stad’.

De clowns zijn terug!

Met de opkomst van de horror clown en het verdwijnen van het circus is de reputatie van de clown in gevaar. Worden ze nog wel serieus genomen? Zit de maatschappij nog wel te wachten op die confronterende spiegel? Hebben zij met hun patent op humor de laatste strohalm tegen polarisering in handen?

Wunderbaum en Theaterhaus Jena

De makers van Wunderbaum werken vanuit een diepgeworteld spelersplezier. Authenticiteit en transparantie in spel wisselen ze af met de lust om pure theatrale personages uit te spelen. Wunderbaum is alliantiepartner van Theater Rotterdam en voert daarnaast sinds 2018 de artistieke leiding van Theaterhaus Jena in het voormalige Oost-Duitsland.

Programma voor de Stad

The Clowns Convention is onderdeel van ‘Programma voor de stad’. De drie Nijmeegse podia de Lindenberg, LUX en de Stadsschouwburg bieden met ‘Programma voor de stad’ een extra programma; voorstellingen die vanwege de actualiteit, thematiek, succes en/of urgentie een groter podium verdienen in de stad. Dit seizoen staan naast Wunderbaum, nog de volgende voorstellingen op het programma: de opwindende dansvoorstelling SILENZIO van LeineRoebana met live muziek (vrijdag 3 februari, de Lindenberg) en Jihad van Liefde van Mohammed Azaay - gebaseerd op het gelijknamige boek van Mohamed El Bachiri (vrijdag 17 maart, de Lindenberg).

The Clowns Convention vindt plaats in Stadsschouwburg Nijmegen op dinsdag 10 januari om 20.00 uur. Meer informatie & kaarten: sedv.nl/wunderbaum

Dit vind je misschien ook leuk...