Winnaars Gelderland Film Pitch starten crowdfunding campagne

De winnaars van Gelderland Film Pitch 2021 zijn hun crowdfundingcampagnes gestart. Sophie van Bree, Bart de Piraat en het duo Hanneke Klaver en Tosca Schift ontvingen van Go Short een startbudget van €5.000, aangevuld met een bedrag van €2.500 door Omroep Gelderland. Het resterende bedrag dat de winnaars nodig hebben voor de realisatie van hun project het komende jaar, dienen ze zelf te verzamelen door middel van een crowdfundingcampagne i.s.m. Cinecrowd | In het voorjaar van 2022 zullen hun films bij Go Short in première gaan. 

Filmplannen 

Op 7 mei pitchten verschillende getalenteerde filmmakers hun filmplannen voor een vakjury. De winnaars wisten, ieder op een eigen manier, de jury overtuigend mee te nemen. Zo wil de in Vaassen opgegroeide Sophie van Bree met haar film Synchroon een visuele ode brengen aan het samenzijn en steun bieden aan mensen die iemand verloren hebben waar ze enorm van houden. Animator Bart de Piraat werkt regelmatig samen met makers uit de regio. Het centrale thema voor zijn film Kantelpunt is balans. “Als een wereld uit balans raakt, heeft het dan zin om de oorspronkelijke balans weer te herstellen of moet er een nieuwe balans gevonden worden?” Hanneke Klaver en Tosca Schift studeerden Product Design op ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem en ontdekten dat hun interesses verder gaan dan enkel het ontwerpen van objecten. Door objecten te filmen brengen ze meer verbeelding en fantasie in de wereld van producten en hun relatie tot de mens. Met Sock Monster wordt op speelse wijze een urgent verhaal verteld aan de hand van een karakter dat dit makersduo al zo goed kent. 

In vier weken hopen de deelnemers het resterende bedrag voor de realisering van hun korte film te verzamelen. Via de website van CineCrowd vind je meer informatie over de projecten en kun je de makers steunen door te doneren.  

Synchroon | Cinecrowd
Kantelpunt | Cinecrowd
Sock Monster | Cinecrowd

Meer over Go Short  

Go Short is hét platform voor de korte film en filmtalent van Nederland. Al 13 jaar lang zet Go Short zich in voor jonge talentvolle filmmakers. Het festival biedt een internationaal podium, een on demand platform en een groot publiek. Naast het internationale filmfestival in Nijmegen dat jaarlijks zo’n 20.000 bezoekers trekt, heeft Go Short het hele jaar door een actieve rol in productie, distributie en het cureren van korte films en de ondersteuning van talentvolle filmmakers. Go Short is de officiële gateway naar de Oscars, BAFTA’s en de European Film Awards.  

Sinds 2018 vervult Go Short ook een steeds grotere rol als platform voor regionale talentontwikkeling. Door het organiseren van o.a. de Gelderland Film Pitch, Go Short Arnhem en de Gelderland Film Meeting probeert Go Short een fundamentele bijdrage te leveren aan het verbeteren en stimuleren van het makersklimaat in de eigen regio. 

De Gelderland Film Pitch en Go Short Arnhem worden ondersteund door Gemeente Arnhem, Provincie Gelderland, Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland, Omroep Gelderland, en mede mogelijk gemaakt door Focus Filmtheater, Rozet en Gelders DOEK. 

Dit vind je misschien ook leuk