Wilde Bijenkasteel in stadspark 'Groene perron' Nijmegen 2024

In opdracht van de gemeente Nijmegen en werkgroep 'Hortus Civitatis' is door de firma STOUTHOUT op 28 februari een 'Wilde Bijenkasteel gerealiseerd en speciaal ontworpen voor stadspark 'Groene perron' in Nijmegen-Oost.

Wandelkaart als kabinet van de soorten

Het Bijenkasteel in het stadspark is speciaal ontworpen en ingericht om alle soorten bijen, hommels en vlinders een feestelijk thuiskomen te bezorgen. Aan de achterzijde van het Bijenkasteel is er nu spontaan een soort kabinet ontstaan om de biodiversiteit van de soorten in woord en beeld speciaal onder de aandacht te brengen rondom de 'Groene corridor' aan de Oude Groenewoudseweg. 

Geurend Maarts viooltje, Viola Odorata

Beeldend kunstenaar Boudewijn Corstiaensen observeert en documenteert het Maarts viooltje, die nu volop bij zijn dagelijkse wandelingen te zien zijn. De Romeinen gebruikte het Maarts viooltje om er parfum van te maken. Ook de wilde bij is verzot op het (Romeins Maarts viooltje). Het Kasteel aan de Oude Groenewoudseweg zullen de wilde bijen en andere insectensoorten, het straks vast wel weten te vinden.

Voor meer informatie, kijk op de website

Dit vind je misschien ook leuk…