Wereldberoemd Strijkkwartet Ethel komt naar de Stevenskerk

Het New Yorkse Strijkkwartet Ethel bestaat al bijna 25 jaar en heeft in die tijd een indrukwekkende carrière opgebouwd. Het kwartet speelde onder andere met Joe Jackson en Todd Rundgren en wonnen zelfs een Grammy Award. Het strijkkwartet toert over de hele wereld en is binnenkort met hun 'Signature Sessions' te zien in de Stevenskerk op 28 oktober 2023! Dit programma biedt voor elk wat wils, van stille inspiratie tot dansen op straat, allemaal geleverd met Ethel's kenmerkende passie, mededogen en virtuositeit. 

Filmmuziek & Nederlandse componisten 

Het programma bestaat, naast hun eigen werk, uit werk van de invloedrijke Amerikaanse componist Philip Glass en de Italiaanse componist Ennio Morricone die muziek componeerde voor ruim 500 films en series waaronder, ‘The Good, the Bad and the Ugly’. Ook spelen ze werk van Nederlandse componisten Jacob TV, Bert van Dongen en spelen ze samen met de bekende Nijmeegse organist Jetty Podt. Kortom, een dynamische avond vol prachtige muziek! 

"Al bijna 25 jaar... heeft ETHEL de grenzen van conventionele kwartetmuziek verlegd door zijn klassieke grondslag te combineren met rock-'n-roll-enthousiasme en met muzikale tradities van over de hele wereld."New Orleans Advocate 

Ze spelen op zaterdag 28 oktober 2023 van 20.30 tot 22.00 uur in de Stevenskerk. 

Bekijk hier de website voor meer informatie.

Dit vind je misschien ook leuk…