Wat is er te doen in Nijmegen - 11 t/m 17 maart 2024

In de week van 11 maart t/m 17 maart 2024 is er weer genoeg te doen in Nijmegen. Benieuwd naar onze tips? Lees snel verder!

1. Boni de musical - een held strijdt voor vrijheid

Boni - de musical is een op waarheid gebaseerd spectaculair en meeslepend verhaal, eigentijds-muzikaal op het podium gebracht. Deze musical vertelt het levensverhaal van Boni en zijn strijd tegen de slavernij en ongelijke behandeling.

Zaterdag 16 maart 2024 om 20.00 uur tot  22.45 uur | Stadsschouwburg Nijmegen

2. Workshop Kunst als Spiegel

Wat betekent kunst voor jou? Hoe kan het een brug slaan tussen verschillende culturen en perspectieven? Expo Bart organiseert een kunstworkshop voor volwassenen onder de noemer Kunstblik. Tijdens deze eerste workshop laten we ons inspireren door kunstenaar Hemaseh Manawi Rad.

Zaterdag 16 maart 2024 om 11.00 uur tot 16.30 uur | Expo Bart

 

3. InScience Film Festival

InScience Film Festival vertoont van 12 tot en met 17 maart de beste wetenschapsfilms van het afgelopen jaar. Hoofdlocatie is LUX Nijmegen, maar ook elders in de stad zijn films te zien. Het programma staat dit jaar in het teken van taal. Ook dit jaar pakt InScience weer uit met verdiepende talks, discussies, experimenten en kunstinstallaties.

Bekijk onze 5 tips voor InScience Film Festival

 

4. Jiri11

Als voorman van de Venlose rapformatie ANBU maakte Jiri11 een aantal jaar geleden grote stappen in de scene en scoorde gigantische hits als ‘Barkie Op Zak’ en ‘Glo’d Up’. Beide nummers zijn geproduceerd en ingezongen door de rapper en multi-instrumentalist. Het voorprogramma deze avond is door Brokezart en ADF lucky.

Donderdag 14 maart 2024 om 22.00 uur | Merleyn

5. Crotona

Dit wordt het grootste indoor-festijn tot nu toe in dé club-parel van Nijmegen: Crotona XL in Doornroosje. Dit wordt niet alleen een feestje, dit wordt een nachtelijk avontuur met show van de bovenste plank. Zoals je gewend bent van Crotona, maar dan net een niveautje hoger. Crotona trekt alles uit de kast voor deze winterlijke escapade op hét winter-event van het jaar.

Vrijdag 15 maart 2024 om 23.00 uur | Doornroosje

 

6. Gratis lunchconcert

Zin in een muzikale break in je (werk)dag? Bezoek een lunchconcert en ga met nieuwe energie weer aan de slag. Verrassende programma’s door jonge musici, gratis toegankelijk. Bestel je gratis ticket en gun jezelf dit muzikale oplaadmoment. 

Woensdag 13 maart 2024 om 12.30 uur tot 13.15 uur | Concertgebouw De Vereeniging

Dit vind je misschien ook leuk...