Wat is er te doen in Nijmegen - 7 t/m 13 september 2020

De meteorologische herfst is al begonnen, maar daar laten wij Nijmegenaren ons niet door tegenhouden. We gaan nog gewoon naar buiten voor een middag bier drinken, een fietstocht, pubquiz of wadlopen. Buiten is het doen namelijk deze week! Dit zijn onze weektips;

1. De Nijmeegse Bierfeesten bij Hubert

Voor kunst, muziek en vooral heel erg veel lekkere lokale speciaalbieren kun je zaterdag en zondag naar de Nijmeegse Bierfeesten bij Hubert. Nijmeegse brouwers tappen hier hun lekkerste creaties voor je en dat zijn er nogal wat. Proost alvast!

De Nijmeegse Bierfeesten vinden plaats op 12, 12, 26 en 27 september en 3 en 4 oktober.

 

2. Warming Up: Nimma aan zee

Wadlopen in Nijmegen? Tijdens Warming Up: Nimma aan zee kun je vast ervaren hoe dat gaat zijn. Met een audiotour door de Ooijpolder krijg je een voorproefje van een toekomst waarin Nijmegen een zeestrand heeft gekregen. Bij de verschillende programma’s van Warming Up: Nimma aan zee leer je vanalles over klimaatverandering en -adaptatie, maar ook wat je zelf kan doen om zeespiegelstijging te voorkomen.

Warming Up: Nimma aan zee vindt plaats op zondag 13 september in en om LUX.

3. Open air pubquiz bij Villa Klein Heumen

BUUR organiseert een openlucht pubquiz op een wel heel mooie plek: het landgoed bij Villa Klein Heumen. Daar testen de Upbeatles vrijdagavond je kennis van films, pophits van de afgelopen decennia en de actualiteiten. Zorg dus dat je goed het nieuws volgt de komende dagen!

De BUUR open air pubquiz is vrijdag 11 september bij Villa Klein Heumen.

4. Alternatieve Open Monumentendag

Binnenkijken is er helaas niet bij, maar er is iets anders bedacht voor de Open Monumentendag dit jaar. Architectuurliefhebbers kunnen met speciale fiets- en wandelroutes alsnog de mooiste gebouwen van de stad ontdekken. Zo zijn er routes langs werken van architect Oscar Leeuw, vestigingswerken en scholen in Nijmegen.

De routes van de Open Monumentendag kun je fietsen en wandelen hoe het uitkomt. Op zondag 13 september zijn er familie-activiteiten bij Museum Kam.

5. Datevermaak bij Story Party

Wie geniet van alle ongemakkelijke gesprekken bij First Dates en smult van verhalen over misgelopen blind dates, die gaat waarschijnlijk helemaal stuk om de dateverhalen bij Story Party. Daar vertellen comediens verhalen over hun meest mislukte afspraakjes. Je kunt zelfs vooraf je eigen ervaring insturen, wie weet hoor je je eigen verhaal wel terug op dinsdag- of donderdagavond in Waalhalla.

Story Party is op dinsdag 8 en donderdag 10 september in Waalhalla.

Dit vind je misschien ook leuk: