Wat is er te doen in Nijmegen - 5 t/m 11 oktober 2020

Zin om van de bank te komen en iets te doen? Wij weten waar je wezen moet! Onze tips voor deze week brengen je naar het museum, nieuwe hotspots in de binnenstad en hoog boven de stad... Vergeet je mondkapje niet!

1. Koffie drinken bij The Lobby

Er is een nieuwkomer aan het Faberplein: The Lobby. Een nieuwe hotspot met een compleet groen interieur, groene keuken, veel planten en vintage meubels. Onze redacteur Belinda deed een interview met eigenaresse Claudie en nu kunnen we niet wachten om ook een kijkje te nemen!

Voor ontbijt, lunch of een lekker kopje koffie kun je van 09:00 tot 17:00 terecht bij The Lobby op het Faberplein. 
 

 

2. In de zweefmolen op de kermis

De najaarskermis is dit jaar uitgeweken naar het NYMA-terrein en dat is eigenlijk helemaal niet zo erg. Het is niet alleen een stuk veiliger voor iedereen, maar het betekent ook dat je vanuit de zweefmolen een mooi uitzicht hebt over de Waal, de bruggen en de stad. Even genieten van hoe mooi onze stad is!

De najaarskermis staat nog t/m 11 oktober op het NYMA-terrein.

3. Wandeling langs de sporen van het bombardement

Een groot deel van de Nijmeegse binnenstad is verwoest tijdens de Tweede Wereldoorlog. Er waren bombardementen en de stad lag maandenlang middenin het gevechtsfront. Er is een wandeling van 4 kilometer die je langs alle brandhaarden uit die tijd voert. Je bent even lekker buiten én leert meteen wat over de Nijmeegse geschiedenis, van oorlog tot wederopbouw.

Het boekje is voor 1,50 euro te koop bij o.a. de VVV en boekhandel Dekker van de Vegt.

 

4. Shoppen bij Krossproducts

Bij Lange Hezelstraat 17 werd afgelopen week de knalblauwe loper uitgerold voor de opening van Krossproducts. Bij de hippe woonwinkel shop je een kekke gouden cactusvaas, fluwelen stoelen of een lamp in de vorm van een luipaard. Hier vind je van alles om je huis wat gezelliger te maken, heel fijn nu we de komende tijd weer meer binnen gaan zitten.

Krossproducts is geopend op maandag, woensdag t/m zaterdag en om de week ook op zondag.

 

 

5. Beroemde weeskinderen in Van ’t Lindenhoutmuseum

In de nieuwe familietentoonstelling in het Van ’t Lindenhoutmuseum maak je kennis met beroemde weeskinderen: Elsa en Anna uit Frozen, Luke en Leia uit Star Wars, Assepoester, Pippi Langkous en natuurlijk Remi uit het boek Alleen op de Wereld. Voor kinderen is er vanalles te doen: ze kunnen zich verkleden, spellen spelen of proberen om het paard van Pippi Langkous op te tillen!

Van ’t Lindenhoutmuseum is geopend op woensdagen en de eerste zondag van de maand.

 

Dit vind je misschien ook leuk: