Wat is er te doen in Nijmegen - 31 t/m 6 februari 2022

We zochten weer de 5 leukste dingen voor je uit om te doen deze week! Waar kies jij voor? Bezoek je een voorstelling, een Escape Room of dansconcert? Of ga je creatief aan de slag bij een workshop in Bibliotheek De Marïenburg? We zijn benieuwd!

1. Nijmeegse Poëzieweek 

De Nijmeegse Poëzieweek is weer van start. Nog t/m 2 februari lees en hoor je op de mooiste plekken en gedichten over alles wat groeit en bloeit. Laat je verrassen door lieveheersbeestjeswoorden, slingerplantzinnen en varenverzen. We hebben ten slotte in het voorbije coronajaar met zijn allen opnieuw de natuur ontdekt.

2. LAVA | Burning Bridges

Furia van LAVA | Burning Bridges is een niet te missen energiek, theatraal dansconcert met indringende live muziek. Het is een rechtstreekse ode aan de kracht van de vrouw.

Furia van LAVA | Burning Bridges in LUX Nijmegen op vrijdag 4 februari om 20.00 uur.

 

3. Workshop autobiografisch schrijven

Begin je weekend goed en creatief! Op zaterdagen door het seizoen heen verzorgen schrijfdocenten van De Lindenberg schrijfworkshops in Bibliotheek De Mariënburg. Jouw eigen herinneringen en belevenissen, hoe klein ook, kunnen een inspiratiebron zijn voor een verhaal of gedicht. Hoe dat werkt, kom je te weten tijdens deze workshop. 

Workshop autobiografisch schrijven vindt plaats op zaterdag 5 februari om 10.30 – 13.00 uur in Bibliotheek De Mariënburg.

4. Voorstelling ‘Als het sneeuwt’

Op naar De Lindenberg! Bekijk de voorstelling van Simone de Jong: Als het sneeuwt met de kinderen (2-6 jaar). Een aanstekelijke, grappige en muzikale voorstelling over flexibel blijven in moeilijke tijden. De voorstelling speelt zich af in en om een levensgrote sneeuwbol.

Als het sneeuwt: zondag 6 februari om 15.30 – 16.05 uur in De Lindenberg.

 

5. Beleef een Escape Room

Een escaperoom is een activiteit waarbij je samen met je partner in crime, of een grotere groep in een ruimte wordt geplaatst. Aan de hand van puzzels, opdrachten en raadsels moet je snel een uitweg zien te vinden. Wist je bijvoorbeeld dat je kunt ‘escapen’ in de kelder onder Museum Het Valkhof?

Bekijk hier het aanbod in Nijmegen.

Meer tips nodig?

Check hier onze andere tips voor deze week.

Dit vind je misschien ook leuk...