Wat is er te doen in Nijmegen - 3 t/m 9 augustus

Van ijsjes tot oorlogsfoto's en van kattenfilmpjes tot botanische tuin, we hebben weer 5 toffe activiteiten uitgezocht voor op je to do-lijst deze week! 

1. Alleen maar kattenfilmpjes kijken bij Catvideofest

Wist jij dat 8 augustus Wereld Kattendag is? Het perfecte excuus om een hele avond schattige, grappige of kunstige kattenvideo’s te kijken. En nee, dat hoeft niet op je telefoon zoals normaal. LUX vertoont ze voor de gelegenheid op een giga bioscoopscherm. Een deel van de opbrengst van CatVideoFest wordt afgestaan aan lokale organisaties voor de opvang van katten en dierenwelzijn. Mooi toch?

Catvideofest vindt plaats op zaterdag 8 augustus in LUX, de kaartverkoop start 3 augustus.

 

 

2. Zomerkriebels in Oriëntalis

Museumpark Oriëntalis wil de pijn van alle afgelaste festivals en vakanties een beetje verzachten en komt daarom in de vakantietijd met Zomerkriebels. In de nagebouwde Romeinse straat voelt het sowieso al alsof je op vakantie bent, maar met theatervoorstellingen, vuurspuwacts en muziekoptredens doet Oriëntalis er nu nog een schepje bovenop. Deze week loopt er een re-enactment groep rond, is er spoken word en klinkt er klassieke muziek.

Je kunt nog t/m 23 augustus naar Zomerkriebels in Museumpark Oriëntalis.

 

 

3. Proef een Onwijs lekker ijs

We gingen op bezoek bij ijsmaker Matthijs en we raden jou aan om hetzelfde te doen. In zijn IJslab op het Honigterrein haal je ambachtelijke ijsjes van 95 procent fruit in spannende smaken als banaan en pindakaas of kokos en lychees, yum! Lees ook even ons interview met de zelfbenoemd ijsprofessor.

Je vindt Onwijs Lekker IJs in De Smeltkroes op het Honigcomplex.

 

 

4. Tripje naar de Hortus

Alleen échte Nijmegenaren kennen deze plek. Verstopt achterin Park Brakkenstein ligt een botanische tuin: Hortus Nijmegen. Hier is het heerlijk wandelen tussen het groen. Je vindt er honderden bijzondere planten, wilde orchideeën en misschien zie je zelfs een eekhoorntje voorbijschieten. In de theetuin kun je ook terecht voor een kopje koffie met taart.

Hortus Nijmegen is elke dag geopend.

 

5. De tweede wereldoorlog in Gelderland in 50 foto’s

Een oude dame die aan haar arm door het puin van een compleet verwoeste Nijmeegse binnenstad wordt geleid. Dat aangrijpend beeld en 49 andere foto’s van Gelderland tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn te zien in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis. De tentoonstelling toont de gruwelijkheden uit de oorlogstijd in onze regio: van het bombardement op Nijmegen tot de deportatie van Joden, binnenlandse strijdkrachten tot Duitse plunderingen.

De expo is nog t/m 16 augustus te zien in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis.

 

Dit vind je misschien ook leuk: