Wat is er te doen in Nijmegen - 24 t/m 30 juni 2024

Een nieuwe week, dat betekent weer vijf nieuwe activiteiten die we voor jullie op een rijtje hebben gezet. Ben je benieuwd welke het deze week zijn? Lees dan snel verder!

1. De Kaaij Zomerprogramma

Het zomerprogramma van het culturele terras van De Kaaij is bekend! Er valt voor iedereen wat te beleven. Live muziek op vrijdag, zaterdag en zondag. Zomercinema op dinsdagavond, Kunst4Kids op woensdagmiddag, KIEK theater en kleinkunst op donderdagavond, yoga op zondagochtend en Mien Mert kraampjes op zondagmiddag. Ook zijn er doorlopende exposities en workshops.

Dagelijks vanaf 21 juni tot en met 1 september 2024 | De Kaaij

2. Keti Koti Nijmegen, Kadena Kibra

Op 30 juni sluit je het Herdenkingsjaar Slavernijverleden af met Keti Koti bij De Achtertuin: een gratis festival vol activiteiten en lekker eten, op het NYMA-terrein. Samen met The Mansion, Stadsschouwburg Nijmegen en Concertgebouw De Vereeniging en De Achtertuin zijn de handen ineengeslaan en een gevarieerd programma neergezet. 

Zondag 30 juni 2024 om 14.00 uur tot 22.00 uur | NYMA

 

3. Gluren bij de Buren – Theater Het Badhuis

Op zondag 30 juni wordt een veelkleurig programma gepresenteerd onder de noemer Gluren bij de Buren, een jaarlijks terugkerend cultureel evenement in Nederland dat de tuin van bewoners als decor gebruikt voor optredens van artiesten.

Zondag 30 juni 2024 om 13.45 uur tot 17.30 uur | Theater Het Badhuis

4. Bootcamp voor mensen tussen de 55 en 75 jaar

ForEver Fit is speciaal ontworpen voor mensen tussen de 55 en 75 jaar en biedt buiten fitnesslessen, onder begeleiding van een gediplomeerde fysiotherapeut. Naast het verbeteren van kracht, conditie en algehele gezondheid, legt het programma ook sterk de nadruk op het sociale aspect.

Maandag 24 juni 2024 om 18.00 uur | Goffertpark

 

5. Berry van Berkum en Toonkunstkoor Nijmegen

Berry van Berkum brengt je in de Parijse sfeer met ‘Cathédrales’ uit Pièces de Fantaisie. Met het koor erbij klinken de eerste twee delen van Messe Solenelle en daarna wisselen orgel en koor elkaar af met delen uit de Pièces de Fantaisie en de mis. Het concert eindigt met een grootse verklanking van kerkklokken in ‘Les cloches de Hinckley’. Het Toonkunstkoor Nijmegen/Wageningen staat onder leiding van Hans de Wilde.

Dinsdag 25 juni 2024 om 20.15 uur tot 21.15 uur | Stevenskerk

Dit vind je misschien ook leuk...