Wat is er te doen in Nijmegen – 22 t/m 28 augustus

We hebben weer wat leuke agenda-items voor je verzameld deze week! Er is genoeg te beleven in Nijmegen deze week, lees je mee?

1. Limes Festival 2022

Tot en met 28 augustus staat het Valkhof in het teken van onze rijke Romeinse geschiedenis. Daarbij staat de Limes (spreek je uit als Liemès) centraal: de oude grens van het Romeinse Rijk. Deze staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De Radboud Universiteit en Museum Het Valkhof bieden een uitgebreid programma van mini-colleges, workshops en historische wandelingen over de Romeinen. En in het Valkhofpark ontmoet je ze op 27 en 28 augustus in levenden lijve.

Limes Festival 2022: tot en met 28 augustus. Bekijk het volledige programma hier

2. Donny Benét 

’The Don’ komt donderdag 25 augustus terug naar Nijmegen voor een optreden met ‘The Donny Benét Show band’ in Doornroosje Poppodium. Mr. Experience, Konichiwa, Santorini. Deze titels van deze nummers leiden onherroepelijk naar de enige echte Donny Benét. Hij wordt ook wel de ‘Prince on a serious budget cut’ genoemd en omschreven als zijnde favoriete neef van Giorgio Moroder, Alan Vega en Michael McDonald. 

Donny Benét: Doornroosje Poppodium, donderdag 25 augustus om 19.30 uur. Koop je tickets hier.

 

3. Workshop ‘Happy Stones’ maken

Dinsdagavond 23 augustus geeft Renée Rokers in Creatief Centrum Nijmegen-Zuid (Tolhuis 44-44) een workshop ‘Happy stones maken’. De workshop is van 19.00 tot 21.30 uur. De kosten voor de workshop zijn € 12,50 per persoon. Hiervoor krijg je alle materialen die je nodig hebt voor je stenen, intensieve begeleiding en koffie of thee. Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar info@ccnz.nl onder vermelding van Workshop happy stones maken. Je kunt je ook persoonlijk aanmelden (op werkdagen tussen 09.00 – 15.30 uur) bij Creatief Centrum Nijmegen-Zuid, Tolhuis 44-44, Nijmegen. 

Workshop ‘Happy Stones’ maken: dinsdagavond 23 augustus van 19.00 tot 21.30 uur in Creatief Centrum Nijmegen-Zuid.

4. Schrijfworkshop door Eline van Wieren

In augustus verblijft schrijver Eline van Wieren in het Besiendershuis. Zij werkt vanuit het prachtige pand verder aan haar debuutroman. Op vrijdagmiddag 26 augustus geeft zij een schrijfworkshop in huis. Tijdens deze schrijfworkshop neem je het lichaam als leidraad: welke verhalen zitten er in je ellebogen? Wat vinden je scheenbenen van al die zinnen die je hersenen zo keurig formuleert? Kortom, wanneer je schrijft met je hele lichaam, en niet alleen met je hoofd, ontstaan er hele andere verhalen. Deelname kost 5 euro. Reserveer je plek via reserveringbesiendershuis@gmail.com.

Schrijfworkshop door Eline van Wieren: Besiendershuis, vrijdag 26 augustus van 13.00 tot 15.30 uur.

 

5. Podium aan de Waal | Projectorkest NFM

Het projectorkest - in het leven geroepen door de Nijmeegse Federatie van Muziekverenigingen (NFM) - komt zondag 28 augustus met een vrolijk en zomers repertoire naar het Podium aan de Waal!

Podium aan de Waal | Projectorkest NFM: De Lindenberg, zondag 28 augustus van 14.00 tot 22.00 uur.

Dit vind je misschien ook leuk...