Wat is er te doen in Nijmegen – 2 t/m 8 mei 2022

Met Koningsdag nog vers in ons geheugen, kun je ook deze week je hart ophalen aan alle activiteiten in Nijmegen. Met een jeugdvoorstelling over Anne Frank en de terugkeer van het Bevrijdingsfestival herdenken we de Tweede Wereldoorlog en vieren we onze vrijheid. Iets wat zeker in de huidige situatie een dubbele betekenis heeft. Ook kunnen we moederdag niet zomaar voorbij laten gaan en geven je wat heerlijke tips om je moeder in het zonnetje te zetten. Lees je mee?

1. Bevrijdingsfestival

Na twee jaar afwezigheid keert het Bevrijdingsfestival terug op donderdag 5 mei 2022 in het Hunnerpark! Samen met poppodium Doornroosje is een mooi programma samengesteld. Kom naar het park en vier samen de vrijheid!

Bevrijdingsfestival op donderdag 5 mei in het Hunnerpark van 13.30 tot 23.00 uur.

2. Horror-detective ‘Het Onbenoembare’

Deze week gaat Het Onbenoembare in première in Theater VIER. Deze existentiële horror-detective, compleet met plot twists en cliffhangers, voert je mee langs een eeuwenoud mysterie. Het is de eerste theatervoorstelling van de jonge acteur-theatermaker Jasper van der Pijl.

Horror-detective ‘Het Onbenoembare’: woensdag 5 mei try-out en donderdag 6 mei de première in Theater VIER.

 

3. Theatervoorstelling ‘Over Anne’ (9+)

In de voorstelling ‘Over Anne’ wordt het verhaal van Anne Frank verteld. Met haar woorden, door middel van theater en dans. Het is een verhaal dat raakt en een voorstelling die het publiek niet onberoerd laat. En dat is de bedoeling. Dat we erover praten en nadenken, dat we zien wat ze heeft meegemaakt daar achter die draaiende boekenkast, bijna 80 jaar geleden.

Theatervoorstelling ‘Over Anne’: woensdag 4 mei van 14.30 – 16.00 uur in De Verspiegeling.

4. Moederdag

Zondag 8 mei is het moederdag. Hèt moment om je moeder eens extra in het zonnetje te zetten. Wil je haar verassen met iets lekkers? In Nijmegen hoef je nooit ver te zoeken voor een heerlijk afhaal ontbijt, vers gebak of brood van een lokale bakker of een gezellig terrasje om samen op neer te strijken.

 

5. Expo "Letterheads" bij Lume! by Fingerz

Kom naar het Spaanse restaurant Fingerz waar je kennismaakt met het werk van Huub Smits (Nijmegen, 1967). Smits: “De Letterheads zijn mijn eerbetoon aan mijn vader, aan een ambacht van vóór het digitale tijdperk en natuurlijk aan de inspirerende kunstenaars die ik verbeeld heb". Onder de naam fototypo werkt de maker inmiddels 15 jaar als zelfstandige.

De expositie is te zien in Fingerz tot en met 11 mei.

Dit vind je misschien ook leuk...