Wat is er te doen in Nijmegen - 19 t/m 25 oktober

Geen idee hoe je de herfstvakantie moet doorkomen? Wij weten wel een paar leuk opties voor je, voor thuis én buitenshuis. Daarmee ben je in ieder geval 5 dagen zoet!  

1. Op speurtocht met Kanonnen Karel

Tijdens de herfstvakantie kunnen kinderen in De Bastei Kanonnen Karel helpen het buskruit te vinden. Karel staat namelijk klaar met zijn kanonnen en kogels om de bastei te verdedigen, maar hij mist het buskruit om ze af te vuren. In zes verstopte kisten kunnen kleine speurders het geheim van het buskruit vinden.

De speurtocht is altijd beschikbaar, maar op 18, 20, 21 en 25 oktober kun je Karel ook echt tegen het lijf lopen in De Bastei.
 

2. Codes kraken in een online escaperoom

De online escaperoom is echt een uitkomst voor wie de spelletjeavond met vrienden nu alweer mist. The Black Hawk van het Nijmeegse Project Escape speel je namelijk gewoon via WhatsApp. Daar krijg je opdrachten om in te loggen op geheime websites of het internet af te speuren om zo de missie van jullie opdrachtgever te volbrengen. En dat is minstens net zo spannend als een echte escaperoom!

Reserveer vooraf een tijdslot bij Project Escape.
 

3. Italiaans eten bij Bloem

Bloem in de Stikke Hezelstraat ken je waarschijnlijk van het Italiaanse schepijs, maar nu het kouder wordt gooien ze het over een andere boeg. Vanaf deze week kun je hier maaltijden afhalen en bestellen. Uiteraard ook weer op z’n Italiaans, dus pasta’s kip-pesto of tricolore stampotten met courgette tomaat en sjalotjes.

Bloem start 20 oktober met maaltijden voor bezorging en afhaal.

 

 

4. Herfstwandeling door het bos

Zelfs de grootste wandelhater zal in de herfst een klein kriebeltje voelen om het bos in te gaan. Nu de bomen verkleuren zijn de natuurgebieden rondom Nijmegen op hun mooist, dus ga zeker lekker naar buiten. We hebben 4 mooie wandelingen van 3 tot 6 kilometer voor je op een rijtje gezet!

Bekijk de 4 mooiste herfstwandelingen door de bossen rondom Nijmegen.

 

5. Bakken met meel van de Sint Anna Molen

Krijg je van het herfstige weer zin om te gaan bakken? Op naar de Sint Anna Molen dan! Daar maken ze het je heel makkelijk met allerlei bakmixen voor cake, koekjes en broden. In no-time haal je zelfgebakken brownies uit de oven. Daarbij is de oude molen ook gewoon een leuke plek om eens een kijkje te nemen.

De Sint Anna Molen is maandag t/m zaterdag geopend.

 

Dit vind je misschien ook leuk: