Wat is er te doen in Nijmegen - 17 t/m 23 augustus

De laatste week van de zomervakantie is officieel aangebroken. Dus neem het ervan nu het nog kan! Hieronder 5 tips om de vakantie goed af te sluiten, voordat school, studie of werk weer begint.

1. Het Lindenberg Zomerfestival

De culturele agenda is in de zomermaanden wat leger dan normaal, maar voor wie de theateravondjes heel erg mist is er deze week gelukkig het Lindenberg Zomerfestival. Er valt genoeg te lachen met shows van de East Side Comedy Club, Piepschuim en KlapstoelKabaret die met hun eigen pop-up buitenpodium naar Nijmegen komen. Ook voor kinderen is er een bomvol programma met workshops en theater, bekijk hier onze 7 tips.

Het Lindenberg Zomerfestival vindt plaats van 17 t/m 22 augustus.

 

2. 120 portretten bij galerie POPOP

Het begon allemaal met een oproepje op Facebook. “Ik wil wel weer eens portretten maken. Ik maak een portret van jou en jij maakt er een van mij, daarna ruilen we de werken”, schreef kunstenaar Diederik Grootjans. Meer dan zestig kunstenaars reageerden en er werden portretten gemaakt met  verf, klei, potlood, leer, fotocamera’s, pen en er is zelfs een lied. Alle 120 werken zijn deze week te zien bij galerie POPOP in Nijmegen-Oost.

60 + 1 portretsessies is 18 t/m 23 augustus te zien bij POPOP.

 

3. Movie Night bij Hubert

Moeten we Hubert nog introduceren of is deze culturele broedplaats verstopt op een industrieterrein in Hazenkamp inmiddels algemeen bekend? Het terras met kampvuurtje en industriële vibe zit op weekendavonden in ieder geval helemaal vol. Op donderdagen worden in de oude fabriekshal ook films vertoond. De show start om 21:00 uur en popcorn is gratis!

Hubert heeft elke donderdag Movie Night.

 

4. Open Podium in de Concerttuin

Voor De Vereeniging staan sinds kort tafels met geblokte kleedjes en tussen de bomen hangen vrolijke gekleurde lampionnen. In deze Concerttuin kun je borrelen, dineren óf naar het Open Podium. Donderdag 20 augustus kun je laten verrassen door lokaal talent. Dichters, bands, cabaretiers of theatermakers, iedereen kan het podium beklimmen. Misschien durf je zelf wel de stoute schoenen aan te trekken?

Open podium, donderdag 20 augustus in de Concerttuin voor De Vereeniging.

 

5. Waaltocht met Rob Jaspers

Er zijn maar weinig mensen die zoveel over Nijmegen weten als Rob Jaspers. Bij een rondvaart over de Waal met deze journalist als gids leer je dus altijd iets nieuws. Ook als rasechte Nijmegenaar. Donderdag 20 augustus kun je bij de Pannenkoekenboot aan boord voor een tocht van 1,5 uur waarin je van alles hoort over vernieuwingen langs de Waaloevers en het Rivierpark Lent.

Donderdag 20 augustus zijn er twee Waaltochten met de Pannenkoekenboot.

 

Dit vind je misschien ook leuk: