Wat is er te doen in Nijmegen - 14 t/m 20 september

We zijn eruit, dit zijn de vijf leukste dingen om te doen deze week. Van kindertheater tot expositie en van openluchtbioscoop tot borrelavontuur. Veel plezier!

1. Openluchtbioscoop aan de Waalkade

Grand café Waterwolf organiseert zaterdagavond een openluchtfilmvertoning aan de Waalkade. Haal een bak popcorn met het Waalwolf speciaalbiertje van Oersoep en zoek een plekje op de stenen trappen. Zorg dat je op tijd komt voor het beste zicht op de film. Dat wordt Mama Mia! kunnen we vast verklappen.

De openluchtbioscoop is op zaterdag 19 september aan de Waalkade.

 

Lees ook ons interview met Arne van Waterwolf!

 

2. Nieuw geopend: Renato’s

Een tip voor de foodies! Nijmegen heeft weer een nieuwe hotspot: Italiaans restaurant Renato’s aan de Graafseweg. Wij gaan binnenkort langs om de pizza pesto e burrata te proberen, maar ook de rest van de pizza’s en pasta’s klinkt erg lekker, net als de huisgemaakte tiramisu.

Renato’s is dagelijks geopend.

 

3. Expositie RAW in de bibliotheek

In bibliotheek de Mariënburg hangen deze maand werken van de Nijmeegse fotografe Sofie Rosalien aan de muur. Met de foto’s en gedichten in haar tentoonstelling ‘RAW - maskers van verslaving’ wil ze inzicht geven in de belevingswereld van verslaving naar herstel. Ze laat zie hoe mensen met een verslaving leven in een wereld van stigma en het ophouden van schijn.

De expositie is nog t/m 30 september te zien bij bibliotheek de Mariënburg.

 

4. Kindervoorstellingen tijdens het Kinderbevrijdingsfestival

Het Kinderbevrijdingsfestival is dit jaar van 5 mei verplaatst naar september. In De Lindenberg zijn er zondag allerlei leuke familievoorstellingen en kinderactiviteiten. ‘Lieve Lieven’ van Daan Draait is echt een aanrader: een mee-doe-voorstelling met silent disco! ‘Wat gebeurt er als een boek tot leven komt?’, vraagt de voorstelling zich af. 

Het Kinderbevrijdingsfestival is op zondag 20 september in De Lindenberg.

 

5. Rumproeverij bij 't Zotte Lemke

Gaat jouw kennis van rum niet verder dan Barcardi en Captain Morgan? Tijdens een rumproeverij bij ’t Zotte Lemke leer je meer over deze sterke drank. In de gezellige kroeg aan de Lange Hezelstraat krijg je tijdens zo'n proeverij 4, 5 of 6 glazen rum geserveerd, samen met een uitleg over de smaak en het maakproces.

't Zotte Lemke is donderdag t/m zondag geopend.

Dit vind je misschien ook leuk: