Twintig feestjes voor twintigste verjaardag studentenkamerfestival Nijmegen

Op woensdag 5 februari vindt de twintigste editie plaats van Stukafest. Een jaarlijks evenement waarbij twintig studentenkamers in de binnenstad van Nijmegen worden omgetoverd tot mini-theaters. Muziek, dans, cabaret, spoken word en theater staan centraal. De avond wordt afgesloten met een eindfeest in Waalhalla.

Stukafest, het begon als een kleinschalig en experimenteel festival vanuit Cultuur op de Campus in Nijmegen. Inmiddels is het uitgegroeid tot een festival op landelijk niveau: dertien verschillende steden in Nederland doen mee. Stukafest Nijmegen viert dit jaar haar twintigste editie. Sinds het ontstaan in 2001 is het concept niet veel veranderd, het aantal kamers wel. In twintig studentenkamers worden in drie rondes twintig verschillende voorstellingen geprogrammeerd. De bezoekers stellen zelf hun eigen programma samen bestaande uit drie acts. Iedere act duurt ongeveer dertig minuten. Na elke act hebben de bezoekers een half uur de tijd om naar de volgende locatie te verplaatsen. De avond wordt feestelijk afgesloten met een eindfeest in Waalhalla, waar op live muziek van bands en DJ’s gedanst kan worden.

Het volledige programma is inmiddels bekend. Tickets zijn online te koop via www.stukafest.nl/nijmegen. Prijzen: 3 rondes + eindfeest (€15, excl. service kosten), 3 rondes (€12, excl. service kosten).

Dit vind je misschien ook leuk