Tweede rapcontest On the Block groots en succesvol

Na de eerste rapcontest in april vorig jaar vroeg de gemeente Nijmegen aan Lindenberg Cultuurhuis om met docent Jaromir Alphenaar (tevens bekend als rapper Djahboy) via zijn Instagram een tweede editie van zijn online rapcontest op te zetten. Wederom speciaal voor jongeren. Ook deze editie verloopt tot nu toe erg succesvol: 100 jonge rappers hebben aan de voorrondes deelgenomen en er keken in totaal ruim 9.000 mensen. De rapcontests komen voort uit On the Block, een hiphopproject van jongeren in diverse wijken van Nijmegen.

De rapcontest

Tijdens de eerste lockdown kwamen de deelnemers van On the Block met vragen: wanneer mogen we weer? Toen de gemeente Nijmegen aan de Lindenberg vroeg om nog iets extra’s voor jongeren te doen greep docent Jaromir de kans om weer een online rapcontest op te zetten via zijn Instagram: “Voor de deelnemers van On the Block maar ook voor de rest van de stad. Jongeren hebben niet veel te doen nu, het is goed dat ze aan zoiets mee kunnen doen. 7.135 kijkers afgelopen zondag, dat belooft wat voor de finale komende zondag.” De rapcontest vindt plaats in de vorm van drie voorrondes en een finale.

Succes

De drie voorrondes trokken in totaal nu ruim 9.000 kijkers, waarvan de laatste keer zelfs meer dan 7.000. Precies 100 deelnemers hebben aan de voorrondes deelgenomen. Bij de derde voorronde van afgelopen zondag (7 februari) sloot niemand minder dan Ronnie Flex aan als jurylid. Zondag 14 februari aanstaande is de finale van de rapcontest. De drie artiesten die in de finale staan zijn Joella T (Nijmegen), Giansco (Arnhem) en Hooge (Eindhoven).

Hoe de contest werkt

Op de Instagram van docent en rapper @djahboy365 hebben drie zondagen achter elkaar live de voorrondes plaatsgevonden. Deelnemers stellen zich kort voor en laten dan hun rap horen. Het publiek beoordeelt de prestaties in de chat. Er is een gerenommeerde jury en er zijn mooie prijzen te winnen, zoals een studiosessie bij bekende producer Harun B en een shoptegoed van €150 bij kledingmerk Quotrell.

Over On the Block

Bij On the Block kunnen jongeren tussen de 12 en 20 jaar oud in Nijmegen uit de wijken Nijmegen-Noord, Neerbosch-Oost, Hatert, Lindenholt en Dukenburg lessen volgen in rap, beats opnemen en vloggen/dansen. On the Block is tot stand gekomen door een samenwerking van Lindenberg Cultuurhuis met wooncoöperatie Talis, Sterker Sociaal Werk, Bindkracht 10, Gemeente Nijmegen, het Prins Bernard Cultuurfonds, het Fonds voor Cultuurparticipatie, Stichting De Beide Weeshuizen en Stichting Vivace.

In deze tweede online versie van On the Block sluiten nu ook jongeren uit andere steden, en zelfs uit België aan. Er zijn al plannen voor een online derde versie omdat er al een aantal keer gevraagd is vanuit de deelnemers om een contest te doen met alleen vrouwelijke artiesten.

Dit vind je misschien ook leuk