Theatervoorstelling ‘Over Anne’ te zien op 4 mei

Het is voor iemand als ik, een heel eigenaardige gewaarwording om in een dagboek te schrijven. Niet alleen dat ik nog nooit geschreven heb, maar het komt me zo voor dat later noch ik, noch iemand anders in de ontboezemingen van een dertienjarig schoolmeisje belang zal stellen. – Anne Frank

Dit verhaal begint niet met ‘Er was eens’ en eindigt ook niet met ‘Ze leefden nog lang en gelukkig’. Dit verhaal is geen sprookje, dit verhaal is echt. Dit is het verhaal van Anne Frank. Een verhaal over vooroordelen en discriminatie, over dromen najagen en leven in angst, over er niet mogen zijn en je stem willen laten horen. Omdat verhalen verteld moeten blijven worden, omdat wij kunnen en moeten leren van de geschiedenis.

In deze voorstelling wordt het verhaal van Anne Frank verteld. Met haar woorden, door middel van theater en dans. Het is een verhaal dat raakt en een voorstelling die het publiek niet onberoerd laat. En dat is de bedoeling. Dat we erover praten en nadenken, dat we zien wat ze heeft meegemaakt daar achter die draaiende boekenkast, bijna 80 jaar geleden.

Praktische informatie

Wanneer: Woensdag 4 mei
Tijd: 14.30 en 16.00 uur
Waar: De Verspiegeling
Tickets koop je hier

Dit vind je misschien ook leuk...