Steun voor verbeelding Nijmeegse geschiedenis

Vijf projecten die over de geschiedenis van Nijmegen gaan krijgen een bijdrage van de gemeente. Het gaat om een digitale rondleiding door de Wederopbouwstad Nijmegen, een podcast over de muurschilderingen in de tunnels van Dukenburg, de verbeelding van de Stevenskerk vóór 1591, het verhaal van de geschiedenis van Nijmeegse bioscopen en het laten zien van nieuwe informatie in de Valkhofbunker. 

De vijf particuliere initiatieven krijgen per project maximaal 3000 euro uit het budget Verleden Verbeeld van de gemeente. De subsidieregeling Verleden Verbeeld voor particuliere initiatieven is bestemd voor initiatieven die het verleden van Nijmegen als onderwerp hebben. Er werden 11 initiatieven ingediend. Een aantal projecten pasten niet binnen de kaders van Verleden Verbeeld. De jury met Rob Jaspers, Ilknur Aksakal en Stephan Mols koos de projecten die als beste uit de bus kwamen.

Afbeeldingen (vrij te gebruiken):  Bij het project van de Stevenskerk is een van de onderdelen digitale restauratie. Hier de memoriesteen van Jan van Bon uit de Stevenkerk zoals het er nu sinds 1591 bij staat en de memoriesteen na de artistieke digitale restauratie. Het stelt de aanbidding door de drie koningen voor.

Dit vind je misschien ook leuk...