RUIS vanaf vandaag open!

Op donderdag 12 maart opende de tentoonstelling '+1' met werk van kunstenaar Willem de Haan. Helaas moest RUIS een aantal dagen later haar deuren sluiten in verband met de maatregelen rondom de verspreiding van COVID-19. MAAR, volgens de versoepelende maatregelen van het RIVM mag RUIS vanaf vandaag (donderdag 2 juni) haar deuren weer openen voor publiek. De komende 2 weken is de kunst van Willem de Haan dus niet alleen digitaal, maar ook fysiek te zien! 

RUIS presenteert: +1. Een van de kleinste kunstruimtes van Nederland toont de allereerste Europese overzichtstentoonstelling van de Rotterdamse kunstenaar Willem de Haan. Een overzicht van wonderbaarlijke ideeën en spontane sculpturen die de afgelopen maanden zijn ontstaan in het brein van De Haan, en meer. Mocht je voorafgaand je bezoek meer willen weten over Willem de haan? Luister dan alvast naar de podcast die RUIS in samenwerking met het Arnhemse platform Rizoom opnam. 

In de RUIS X Rizoom podcast serie stellen kunstenaars Derk Muller en Melanie Maria binnen drie kwartier prangende vragen aan de exposerend kunstenaar binnen de tentoonstellingsmuren van RUIS. In de tweede aflevering van RUIS X Rizoom vertelt Willem De Haan over een kunstwerk in de publieke ruimte dat hij voor RUIS ontwierp, de onbereikbare plekken waar Google Street View auto’s niet kunnen komen, de verjaardag van de Mont Blanc - en hoe de Haan deze zou vieren -, zijn voorliefde voor rotondekunst en de allergrootste boom van Europa.

Dit vind je misschien ook leuk