Programma LUX OPEN AIR bekend

Het programma van LUX Open Air is bekend. Van dinsdag 20 t/m zaterdag 24 augustus vertoont LUX vijf gratis filmvertoningen van Quentin Tarantino. Inglourious Basterds (2009), Four Rooms (1995), Jackie Brown (1997), The Hateful Eight (2015) en Pulp Fiction (1994). Op zaterdag is er aansluitend aan Pulp Fiction een Vincent Vega ‘Silent’ Disco in het café.

Tijdens LUX Open Air wordt het terras op het Mariënburgplein omgetoverd tot openluchtfilmtheater. De filmvertoningen beginnen iedere avond om 20.45 uur en zijn gratis toegankelijk. Eerder kondigde LUX al aan dat er vijf avonden film van Tarantino worden vertoond, omdat in augustus zijn nieuwste in première gaat; Once Upon a Time… in Hollywood.

De films die tijdens LUX Open Air te zien zijn, zijn: Inglourious Basterds (2009), over een groep Joods-Amerikaanse militairen die ten tijde van WOII in Frankrijk een plan beraadt om Hitler te doden, Four Rooms (1995), met vier komische verhalen die in een hotel in Los Angeles tijdens Oud & Nieuw plaatsvinden, Jackie Brown (1997), een misdaad-drama film over een stewardess die haar inkomen probeert aan te vullen door zwart geld het land in te smokkelen, The Hateful Eight (2015), een western over een premiejager en zijn ter dood veroordeelde gevangene, vlak na de Amerikaanse burgeroorlog en Pulp Fiction (1994), Tarantino’s beroemde misdaadklassieker met vijf individuele verhaallijnen rondom huurmoordenaar Vincent Vega, die elkaar gaandeweg ontmoeten en beïnvloeden.

Voorgaande jaren leert dat het terras al ruim voor aanvang van de film vol loopt, dus het advies luidt om minstens anderhalf uur van tevoren je plek te veroveren. Ook dit ‘wachten’ in de zomerzon kan in Tarantino stijl gebeuren, met de Big Kahuna Burger en smoothie uit Pulp Fiction. Op zaterdag na Pulp Fiction is er de Vincent Vega ‘Silent’ Disco (entree € 10,00, waarvan € 5,00 borg). Voor meer informatie zie lux-nijmegen.nl/tarantino en het Facebook evenement.

Dit vind je misschien ook leuk