Peutervoorstelling BullyBully (3+) komt naar Nijmegen een cultureclash op duploniveau

Op 16 januari om 15:30 speelt peutervoorstelling BullyBully (3+) in De Lindenberg, Nijmegen. In deze peutermusical van regisseur René Geerlings ontmoeten twee wereldleiders elkaar in niemandsland. BullyBully is de langverwachte opvolger van Gezocht: Konijn, Aaipet en PAK’M, drie peutervoorstellingen van Geerlings die duizenden peuters en ouders wereldwijd op het puntje van hun stoel kregen. De voorstelling is nog t/m 8 mei 2022 te zien in theaters in Nederland en België. 

Een peutermusical over kinderachtige grote mannen

Wat hebben een peuter en een gemiddelde wereldleider met elkaar gemeen? Zou die president soms ook een driftbui krijgen in het gangpad van de supermarkt? Of gillen totdat hij krijgt wat hij wil? Laat een dreumes speechen en een volwassen man in pak onzin brabbelen. Als je door je oogharen kijkt, zie je bijna het verschil niet meer. Alleen heeft de een het voor het zeggen en de ander moet doen wat er gezegd wordt. 

In BullyBully ontmoeten twee wereldleiders elkaar in niemandsland. Een cultureclash op duploniveau, want wat de boer niet kent dat eet ie niet. Wat volgt is een ongemakkelijke ontmoeting tussen twee kinderachtige, maar machtige volwassenen die stukje bij beetje aan elkaar wennen. Een peutermusical à la West Side Story over vriendschap en ‘het onbekende’ met twee spelers, veel liedjes, grappig geruzie, gedram en een happy end.

René Geerlings over BullyBully

“Het leek me goed om een groot onderwerp naar peuterniveau te brengen. Eerder deed ik dat al in Gezocht: konijn (3+) over anarchistische knaagdieren en in Pak‘m over de hedendaagse hang naar aandacht. Nu wil ik het hebben over globalisering en ruziënde wereldleiders. En natuurlijk loopt het goed af. Uiteindelijk gaat de voorstelling ook gewoon over vriendschap en wennen aan zaken die eerst onbekend waren. Complementaire kleuren die uiteindelijk samen een mooie regenboog vormen. BullyBully maak ik samen met componist en popzanger Reindier.” 

BullyBully in Nijmegen

Waar? De Lindenberg
Wanneer? Zondag 16 januari
Prijs? €8,50
Meer informatie vind je op www.delindenberg.com

Dit vind je misschien ook leuk...