Opening en 17 jarig bestaan van galerie Zeven Zomers

De zomerexpositie van galerie Zeven Zomers wordt feestelijk geopend op zondag 5 juli, van 14.00 tot 17.00 uur. Tijdens deze expositie toont Wilfried Grootens zijn glaskunst objecten. Je vindt bij hun natural art van Rob Plattel, papierkunst van Annelies Reijers, abstracte olieverfschilderijen van Eelko van Iersel, bronzen sculpturen van o.a. Erik KierkelsRieke van der StoepAnke BirnieMarcel JoosenRose van den HurkHarry de Leeuw, Peter Jansen (1956-2011) en Gerard Neijenhuis. Je bent van harte welkom!

17 jaar ‘Zeven Zomers’

Op zondag 5 juli viert de galerie haar 17 jarig bestaan. In 2003 begon kunstenaar Eelko van Iersel zijn nomadische galerie vanuit de liefde voor beeldende kunst en zijn ambitie om kunst bij elkaar te brengen, zodat er synergie ontstaat. Daarbij is de som van de samengestelde expositie groter dan ieder kunstwerk solitair. In de loop van de jaren is zijn concept uitgegroeid tot de grootste galerie van Nijmegen, die bekend staat om haar kwaliteit en vakmanschap. 

Betoverende glaskunst

De boeiende werken van de Duitse kunstenaar Wilfried Grootens (1954) vloeiden voort uit een reeks experimenten met schilder- en bindmiddelen die hij aan verf toevoegde. Sinds 2010 bestaan zijn werken meestal uit 26 of 36 tot kubus geplakte, rondom geslepen en gepolijste doorzichtige floatglasplaten. De afzonderlijke glasplaten beschildert hij zo dat na het polijsten een uiterst transparante, geometrische ruimte ontstaat, waarin een driedimensionaal object lijkt te zweven. De schijnbaar zwevende, uit lineaire penseelstreken opgebouwde vormen en hun visuele verkenning zorgen voor verrassende vormvariaties. De toeschouwer ontdekt steeds nieuwe perspectieven in het object.

Wilfried Grootens exposeert zijn glaskunst in galerie Zeven Zomers tijdens de zomerexpositie: 1 juli tot en met 16 augustus 2020.

Dit vind je misschien ook leuk