Onthulling 30ste literair baken op zaterdag 26 maart

De schrijver Fons Strijbosch krijgt een literair baken. Op zaterdag 26 maart om 15.00 uur vindt de onthulling plaats bij appartementencomplex Pays-Bas aan de Batavierenweg in Nijmegen. De auteur zal hierbij aanwezig zijn en zijn baken, het 30ste dat in Nijmegen wordt geplaatst, door speciale gasten laten onthullen.

Fons Strijbosch was hoogleraar aan de rechtenfaculteit van de Radboud Universiteit Nijmegen. Na zijn pensionering heeft hij over culturele onderwerpen gepubliceerd. In 2013 is zijn roman De vrolijke revolutie verschenen en in 2017 het reisverslag Terug naar Lombok.

Een fragment uit De vrolijke revolutie staat op het baken. In dit meeslepende verhaal blikt hij terug op de studentenrevolutie in Nijmegen eind jaren zestig. Kenmerkend zijn de boeiende sfeertekening en de geamuseerde verwondering over de opstand. Geen grimmige opstand zoals in die tijd in Parijs en Berlijn, maar een vrolijke revolutie die uitdoofde naarmate de zomervakantie naderde.

Het literaire baken van Fons Strijbosch bij het mooiste uitzicht van Nijmegen is het 30ste dat de Werkgroep Literaire Bakens Nijmegen realiseert. De werkgroep streeft ernaar teksten uit de Nederlandstalige literatuur die naar een locatie in Nijmegen verwijzen, daar een plaats te geven. Zo heeft Frans Kellendonk een baken in het Kronenburgerpark, Victor Vroomkoning bij hospice Bethlehem, Frank Boeijen bij Café 't Paleis en Jan Wolkers in de wachthuisjes van de Krayenhoffkazerne. Voor wie De vrolijke revolutie van Fons Strijbosch kent, is het geen verrassing dat het baken bij Pays-Bas een plaats krijgt.

Dit vind je misschien ook leuk...