Online Feedback Café

De financiële impact van de Corona crisis op de popsector en haar muzikanten is groot, en juist in deze tijd is er veel veel behoefte om te sparren over muzikale toekomstplannen. Om deze reden slaan De Nieuwe Oost | pop en het Booster Festival de handen ineen met een digitaal samenkomen voor artistiek Oost-Nederlands talent: het online Feedback Café! De eerste editie van het Feedback Café vindt plaats op dinsdag 19 mei, de inschrijvingen zijn vandaag geopend. 

Wat is het online Feedback Café?

Tijdens het online Feedback Café wordt er kennis over de Nederlandse muziekindustrie gedeeld met de aangemelde artiesten. Er is ook ruimte om creatieve blokkades met medemuzikanten in de videochat te bespreken, elkaar te inspireren en een dynamisch groepsgesprek te creëren. Elke brandende vraag is er één die beantwoord kan worden in het Feedback Café. De beste plannen worden immers op de achterkant van een bierviltje geschreven… 

Over De Nieuwe Oost | pop

De Nieuwe Oost | pop is een talentontwikkelingsorganisatie voor muzikanten en helpt deze op diverse manieren op weg in hun carrière. Dit doen ze al geruime tijd, onder andere door het organiseren van Feedback Café's. Dit zijn spreekuren voor muzikanten met vragen over de meest uiteenlopende zaken zoals het muzikale schrijfproces, het boeken van shows, en marketing. Door een goed gesprek met een of meerdere professionals uit de muzieksector deelt De Nieuwe Oost waardevolle kennis onder muzikanten.  

Over Booster

Booster is jaarlijks de place to be voor leergierige artiesten uit het Oosten die graag feedback ontvangen op hun project. Dit kan zijn op hun muziek, liveshow of online kanalen. De zogenoemde ‘demospreekuren’ zijn een gewild en drukbezocht item. Booster heeft dit afgelopen april doorgezet in een online editie met maar liefst 150 één op één gesprekken tussen artiesten en mensen werkzaam in de muziekindustrie.  

Samen sta je sterker

Om een passend antwoord te vinden op de groeiende vraag van muzikanten om te kunnen sparren, hebben productiehuis De Nieuwe Oost in samenwerking met Booster hard gewerkt aan een oplossing die ook na de Corona-crisis duurzaam is, in de vorm van dit online Feedback Café. Artiesten met brandende vragen en de behoefte om te netwerken komen in een digitaal groepsgesprek bij elkaar en worden vergezeld door professionals werkzaam in de muziek.  

Meld je aan voor de eerste editie

De eerste editie van het online Feedback Café vindt plaats op dinsdag 19 mei via Google Hangouts. Aanmelden voor één van de drie sessies kan tot en met 14 mei via de website van het Booster Festival: https://boosterfestival.nl/feedback-cafe/ 

Dit vind je misschien ook leuk