Oktober: 5 tips van Bindkracht10 voor jongeren

Iedere maand geeft een jongerenwerker van Bindkracht10 gave tips voor activiteiten in Nijmegen. De jongerenwerkers van Bindkracht10 zijn er voor alle jongeren in Nijmegen. Zij zijn actief in de verschillende wijken van Nijmegen, maar organiseren ook stedelijke activiteiten. Ze ondersteunen jou bij al je talenten, vragen en ideeën. 

Benieuwd naar de tips van oktober? Lees hieronder de tips met leuke activiteiten en/of plekken waar je naartoe kunt voor vragen. Laat je verrassen!

1. Futureproof

Heb jij een mening of ideeën op het gebied van ongelijkheid, het plastic probleem, voedselverspilling of misschien wel iets met de mentale gezondheid van jongeren? Dan is het trainingsprogramma van Fututreproof interessant voor jou! Stap voor stap leer je hoe jij jouw maatschappelijke, sociale of duurzame idee in kunt zetten om impact te maken in je buurt, school of in Nijmegen.

Wanneer: Donderdag 6 oktober 
Tijd: 18:30 tot 19:15 uur
Waar: In het Jongerenlab (Van Berchenstraat 3b)
Meer info: Lotte Zekhuis (06 19136205)

2. Zaalvoetbal 12+

In Zwanenveld is er voor de voetballiefhebbers elke maandagavond een zaalvoetbalactiviteit. Deze activiteit is onder leiding van Mohammed Ired, zelf ook een actief zaalvoetballer. Het is voor jongeren vanaf 12 jaar. Aanmelden hoeft niet. 

Wanneer: Elke maandagavond
Waar: Zwanenveld 
Meer info: Mohammed Ired (06-44957344)

3. Coming Out Week

De Coming Out Week zit er weer aan te komen en er zijn weer mooie activiteiten om aan deel te nemen. Het is week waarin er extra aandacht is voor het thema diversiteit en met name voor LHBTIQ+. In deze week is er een debat over veiligheid rondom dit thema met als host influencer Nanoah Struik, het Lesbian Festival Nijmegen, een paneltalk over de toekomst van Queer skaten en Bindkracht10 organiseert een aantal kleinere activiteiten in de wijk.

Meer info: Wil je hier meer over weten, mee organiseren of meedoen, kijk dan op www.cocregionijmegen.nl/coming-out-dag en/of neem contact op met de jongerenwerker uit je wijk www.bindkracht10.nl

4. Halloween spooktocht

Griezelen, spoken en een beetje magie, het is bijna weer zover. In verschillende wijken wordt Halloween steeds vaker gevierd, zo ook in het Willemkwartier. Wijkbewoners hebben een fantastische spooktocht uitgezet en jij kunt hieraan meedoen. Het is ook leuk voor jongeren! 

Wanneer: Zaterdag 29 oktober
Waar: Willemskwartier
Meer info en aanmelden: Klik hier voor meer info en om je aan te melden!

5. Next Level – Samir en friends

Samir wil jongeren inspireren hun dromen na te jagen. Hij vertelt hierover tijdens een inspirerende luistersessie in de bieb. Hij neemt hiervoor ook twee inspirerende vrienden mee, namelijk Yeliz Cicek (hoofdredacteur modeblad Vogue) en Yucel Kopal (theaterschrijver). Zeker de moeite waard om je te laten inspireren. Bekijk de flyer voor meer informatie!

Wanneer: Woensdag 5 oktober 
Tijdstip: 20:00 t/m 22:00 uur
Waar: Bibliotheek De Mariënburg

 

Bindkracht10 zet zich al meer dan 50 jaar in voor mensen. Niet alleen voor jongeren, maar voor alle inwoners in Nijmegen organiseren zij diverse activiteiten. In elke stadsdeel in Nijmegen kun je ze vinden. Wil je weten of ze iets voor jou kunnen betekenen? Kijk op bindkracht10.nl.

Dit vind je misschien ook leuk...