Nijmeegse singer-songwriter Einfach Kurt komt met treffende nieuwe single en videoclip

Iedere ouder heeft er vast wel eens over gefantaseerd. Zonder iets te zeggen de benen nemen naar een warm land en nooit meer terugkomen. Dit, voor deze lockdown zeer toepasselijke, thema wordt bezongen in de nieuwe single en videoclip van singer-songwriter Einfach Kurt genaamd Sigaretten halen.

In de videoclip zien we hoe Kurt (ouder van 2 kindjes) zichzelf opsluit op zijn eigen wc en tot zichzelf probeert te komen terwijl hij droomt over het vliegtuig pakken naar Spanje of Italië. Een zeer grappig en herkenbaar lied voor alle ouders van nu. Vooral in deze zware lockdown tijden.

Einfach Kurt is een singer-songwriter die de naam singer-songwriter in een totaal ander daglicht plaatst. Of liever gezegd nachtlicht; Einfach Kurt maakt rauwe, donkere NL-talige folk met Armand, Bob Dylan en Lucky Fonz III als herkenbare voorbeelden. Op het podium wordt Einfach Kurt altijd begeleid door zijn trouwe kompanen op drums (Martijn Kruisselbrink) en zompige contrabas (Jory de Kort) . De Nijmeegse verhalenverteller heeft met zijn band afgelopen vijf jaar een stevige live-reputatie opgebouwd, waarbij hij het publiek meestal eerst op het verkeerde been zet, om het vervolgens dicht naar zich toe te trekken.

Dit vind je misschien ook leuk