Nijmeegse lampionnenoptocht

Voor de jonge bezoekers van de Nijmeegse Winterweken is er dit jaar een boordevol kinderprogramma. Onderdeel daarvan is de lampionnenoptocht in het sfeervolle centrum van Nijmegen. Op zaterdag 21 december 2019 om 17:00 uur gaat de mooist verlichte optocht van Nijmegen van start vanaf de Stevenskerk door de historische straten van Nijmegen. De Winterfee heeft de hulp van alle kinderen hard nodig om het winterlicht te laten schijnen. De optocht eindigt rond 18:00 uur bij Pannenkoekenrestaurant ’t Hoogstraatje. De optocht is gratis toegankelijk, aanmelden kan hier

Nieuw dit jaar is de route. Deze loopt dwars door de kleine knusse steegjes van de winterse binnenstad waar alle sfeervolle lampjes twinkelen. Ook de allerkleinsten zijn van harte welkom in hun versierde bolderkarren of verlichte kinderwagens want de route is kinderwagen toegankelijk. Aan het einde van de route staat er voor alle deelnemers warme chocolademelk klaar om nog even na te genieten.

Lampion knutselmiddag in de Stevenskerk

Alle kinderen zijn uitgenodigd om ‘s middags bij de KerstKnutselTafel een eigen lampion te maken. Versiersels, stiften en stickers liggen klaar. Breng een eigen potje of leeg melkpak mee en kom deze versieren samen met een echte knutseljuf, om vervolgens mee te lopen met de sfeervolle wandeling. De knutselmiddag is op zaterdag 21 december van 14:00 – 17:00 uur in de Stevenskerk.

Praktische informatie

Alle deelnemers worden gevraagd zich van te voren aan te melden. Aanmelden kan kosteloos via Eventbrite. Ook bij mindere weersomstandigheden wordt het een verlicht feestje in de Stevenskerk en uiteraard een gezellig samenzijn.

Wat is er nog meer te doen?

De Lampionnenoptocht is onderdeel van de Nijmeegse Winterweken in de Stevenskerk. In de periode van zaterdag 14 december t/m 5 januari 2020 zijn in de kerk traditionele en verassende activiteiten te beleven. Je kunt luisteren naar hartverwarmende verhalen, film kijken in de kapel, meedoen aan diverse kinderactiviteiten en genieten van prachtige koren en dansoptredens. Schrijf je in voor een bierproeverij of neem je kinderen mee naar de kindertheatervoorstelling de Droomtroon en vergeet niet jouw wens in de 8 meter hoge wensenboom te hangen, want wie weet wordt jouw wens werkelijkheid deze winter!

Dit vind je misschien ook leuk