Dean Bowen

Nijmeegse Gedichtennacht: ‘De toekomst is nu’

Tijdens de Poëzieweek 2020 vindt de Nijmeegse Gedichtennacht plaats op vrijdag 31 januari. Het programma, dat plaatsvindt in Museum Het Valkhof, staat in het teken van ‘De toekomst is nu’. Op Ruwe Planken, Onbederf’lijk Vers en De Nieuwe Oost | Wintertuin presenteren samen dichters en muzikanten. Er zijn onder meer voordrachten van Charlotte Van den Broeck en Dean Bowen.

Tijdens de Gedichtennacht dragen Charlotte en Dean uit eigen werk. Daarnaast zijn er optredens van intergalactisch ambassadeur voor de stad Nijmegen Wout Waanders, space invaders Lisa Weeda, NESS, BrotherTill en ruimtekadetten Demi Baltus en Luuk Wojcik! Aan het eind van de avond beamen Barry de Wit en dj-duo TomThom to the future iedereen de dansvloer op. Dit alles onder de bezielende leiding van Nachtburgemeester Cees de 'Grote' Beer.

Charlotte Van Den Broeck

Charlotte Van den Broeck debuteerde begin 2015 op overdonderende wijze met Kameleon, waarvoor haar de Herman de Coninck Debuutprijs werd toegekend. Als dichter die ook op het podium in haar element is, bleek zij dat jaar de revelatie van Saint Amour. Oktober 2016 opende zij met Arnon Grunberg de Frankfurter Buchmesse. Kort nadien verscheen Nachtroer, haar tweede bundel, waarmee ze de Paul Snoekprijs won. Waagstukken is haar prozadebuut, dat oktober 2019 verscheen.

Dean Bowen

Dean Bowen is dichter, performer en psychonaut. Hij houdt zich bezig met de dynamiek van de samengestelde identiteit en hoe deze zich verhoudt tot een politieke en maatschappelijke positionering. Zijn debuutbundel Bokman is lyrisch, bevlogen en woedend; een persoonlijke zoektocht die universele patronen blootlegt en vele stemmen aan het woord laat. Zijn krachtige voordracht bracht hem naar Zuid-Afrika, de VS en Slowakije. Bowen won de eerste Van Dale SPOKEN Award in de categorie poëzie en zijn debuut Bokman, werd genomineerd voor de C. Buddingh-Prijs.

 

NIJMEEGSE GEDICHTENNACHT 2020, onderdeel van Nijmeegse Poëzieweek
Datum vrijdag 31 januari 2020
Locatie Museum Het Valkhof (Kelfkensbos 59, Nijmegen)
Tijd 22u00 (deur open 21u30) - 02u00
Entree €5, kaartverkoop via denieuweoost.nl
Meer info en kaartverkoop

Dit vind je misschien ook leuk