KIEM in Nijmegen

Conny Janssen Danst is terug in het theater met de nieuwe avondvullende productie KIEM, een dansvoorstelling over veerkracht, levensdrift en de drang om uit te breken. Met livemuziek gecomponeerd en gespeeld door Budy Mokoginta en Mark Schilders. KIEM is donderdag 5 maart te zien in Stadsschouwburg Nijmegen

Drang om uit te breken

Na BROOS is KIEM opnieuw een persoonlijk werk voor choreograaf Conny Janssen. Voor BROOS liet zij zich vorig jaar inspireren door ouderdom, jeugd en de kwetsbaarheid van het leven tijdens alle levensfases. Een persoonlijke inspiratiebron daarbij was het imploderende leven van haar moeder, de belichaming van het begrip ‘broos’. Als gevolg van dit intense proces ontstaat nu de behoefte om tegenkleur te geven en de vitaliteit van het leven te omarmen. Over de muren heen kijkend naar wat er nog meer is, een nieuwe horizon te verkennen. 
De voorstelling KIEM gaat over het gevecht dat geleverd moet worden om te kunnen ontsnappen aan dat wat je tegenhoudt, over de drang om uit te breken. Het verlangen het lichaam vol te zuigen met verse lucht om met hernieuwde energie ongekende mogelijkheden te kunnen omarmen.

Livemuziek 

Naast een internationaal en avontuurlijk dansersensemble, stelt Conny Janssen voor KIEM een verrassend muzikaal duo samen. Conny Janssen: “Voor KIEM zocht ik muziek die onderhuids is en verstikkend kan zijn, die dwingt, stuwt en onverwacht kan openbreken. Scherp, ritmisch, aards en instinctief.” Budy Mokoginta is gitarist en multi-instrumentalist en produceert elektronische soundscapes. Mark Schilders heeft een achtergrond als percussionist en bespeelt daarnaast een variëteit aan elektronische instrumenten. Beiden zijn met een nieuw gecomponeerde soundtrack live te horen in KIEM. 

Wanneer: Donderdag 5 maart 2020
Tijd: 20.00 - 21.15 uur
WaarStadsschouwburg Nijmegen
Koop je ticket 

Dit vind je misschien ook leuk