‘Nalatenschap’ Vrienden van De Vereeniging goed besteed

Begin 2020 hield de vereniging Vrienden van het Concertgebouw De Vereeniging op te bestaan. Deze onafhankelijke vereniging, opgericht in 1984, maakte plaats voor ‘Vrienden van Stadsschouwburg en Vereeniging’. Bij het opheffen van de Vrienden van De Vereeniging moesten alle gelden die de vereniging nog ‘in kas’ had, worden besteed aan de statutaire doelstellingen – het gebouw De Vereeniging en (de belangen van) het concertleven en -publiek. Die ‘nalatenschap’ is in overleg met de directie van Stadsschouwburg en De Vereeniging goed besteed.

Led-lichtstroken, banken en collage

In de Concertzaal zijn alle traptreden, ook op de balkons, voorzien van in hout gevatte dimbare LED-lichtstroken, voor de veiligheid op deze trappen. Drie nieuwe banken zijn geplaatst in de bochten naar de foyers langs de Concertzaal om het concertpubliek een extra wacht- of pauzeplaats te bieden. Tenslotte komen binnenkort boven deze banken drie lange stroken te hangen met een collage van beeldmateriaal over de rijke historie van De Vereeniging. Sinds de opening in 1915 waren er naast de concerten klassieke muziek al tal van andere activiteiten, zoals circusvoorstellingen, carnavalsfeesten en filmvertoningen. Ook vonden er inmiddels legendarische popconcerten plaats. De beelden zijn aangeleverd door Joop Leijendeckers en Marc Wichers, bestuursleden van de voormalige Vrienden van De Vereeniging.

Feestelijke onthulling

Op woensdag 5 oktober om 18:30 uur vindt in de hal van De Vereeniging voor genodigden de onthulling van deze stroken met beeldmateriaal plaats.

Dit vind je misschien ook leuk...